Vergi sezonu devam ediyor son gün 15 Nisan

Vergi sezonu devam ediyor son gün 15 Nisan

ABD’de vergi sezonu devam ederken yetkililer vergi mükelleflerin zaman kaybetmeden beyannamelerini doldurma tavsiyesinde bulundu.

IRS Ücret ve Yatırım Bölümü Komiser Yardımcısı Kevin Morehead, 22 Mart Cuma günü Etnik Medya Hizmetleri brifinginde yaptığı açıklamada, vergi sezonu 15 Nisan’da kapandığında – beyanname vermek için son gün – IRS’nin 146 milyon beyanname almayı beklediğini ve bunun için planlama yapmanın “muazzam bir görev” olduğunu söyledi.

Maine veya Massachusetts’te yaşayan vergi mükelleflerinin beyanname vermek için 17 Nisan’a kadar süreleri var.

Bu sezon için hazırlıklar 2023 yılının başlarında başladı ve yardım hattı ve yerinde yardım merkezi saatlerini genişleterek, çağrı bekleme sürelerini üç dakika veya daha azına indirerek ve müşteri geri aramasını ekleyerek 2031 yılına kadar Enflasyon Azaltma Yasası’ndan kullanılacak 78 milyar dolarlık fonun bir kısmını uygulamaya odaklandı – “şu anda çok fazla sunmuyoruz, çünkü çağrıları çok hızlı yanıtlıyoruz” diye devam etti Morehead.

IRS Ücret ve Yatırım Bölümü Komiser Yardımcısı Kevin Morehead, vergilerinizi elektronik olarak doldurmanın avantajlarını anlatıyor.
IRS 2023 vergi beyannamelerini 29 Ocak’ta kabul etmeye başladı. IRS, 8 Mart itibariyle 62,8 milyon beyanname almış ve 61,9 milyonunu işleme koyarak toplamda 135 milyar doların üzerinde yaklaşık 43 milyon geri ödeme yapmıştır.

Uzatma talebinde bulunanların 15 Ekim’e kadar süresi var – “ancak unutmayın ki dosyalama için verilen uzatma, ödeme için verilen bir uzatma değildir” dedi.

ÜCRETSİZ BEYANNAME DOLDURMA İMKANI

Morehead, henüz ödeme yapmamış olanlar için “en iyi tavsiyem elektronik ortamda dosyalama yapmanız ve geri ödeme alıyorsanız doğrudan para yatırmayı seçmenizdir” dedi. “Neden mi? Elektronik dosyalama yapan ve doğrudan para yatırmayı seçen vergi mükelleflerinin çoğunun IRS ile iletişime geçmesine gerek yoktur, çünkü E-dosyalama geri ödemeleri geciktirebilecek hataları azaltır. Sadece bu iki tercih bile insanların dosyalama yaparken ya da para iadesi alırken karşılaştıkları zorlukların çoğunu ortadan kaldırıyor.”

Çoğu kişi ücretsiz olarak ve hatta bu ay itibariyle bazıları için doğrudan E-dosyalama yapmanın çeşitli yollarına sahip.

IRS, 12 Mart’ta 12 eyaletteki uygun vergi mükelleflerinin beyannamelerini doğrudan IRS aracılığıyla ücretsiz olarak doldurmaları için tam ölçekli bir Doğrudan Dosya pilot programı başlattı. Bu eyaletler Arizona, California, Florida, Massachusetts, Nevada, New Hampshire, New York, Güney Dakota, Tennessee, Texas, Washington ve Wyoming’dir.

Direct File ayrıca İngilizce ve İspanyolca dillerinde vergi yardımı için canlı sohbet özelliğine de sahiptir.

IRS Ücret ve Yatırım Bölümü Komiser Yardımcısı Kevin Morehead, vergi beyannamesi doldurma konusunda yardım sunan IRS vergi yardım merkezleriyle ilgili ayrıntıları paylaşıyor.
Morehead, uygun vergi mükelleflerinin “bir W-2’den elde edilen işlerden elde edilen geliri bildirmeleri gerektiğini ve standart bir kesinti talep edebileceklerini – ve eğitim masrafları ve öğrenci kredisi faizi için herhangi bir kesinti talep edebileceklerini” söyledi. “Ayrıca kazanılmış gelir vergisi kredisi, çocuk vergisi kredisi veya bakmakla yükümlü oldukları diğer kişiler için kredi talep ediyor olabilirler.”

Doğrudan başvuru yapanlar, doğrudan para yatırmayı seçerlerse genellikle 21 günden daha kısa bir süre içinde geri ödeme alırlar. Doğrudan Dosya aracılığıyla federal bir beyanname gönderdikten sonra, eyalet gelir vergisi olan eyaletlerdeki – Arizona, California, Massachusetts ve New York – vergi mükellefleri de eyalet beyannameleri için doğrudan E-dosya sayfasına yönlendirilecektir.

Direct File kullanmayanların başka ücretsiz seçenekleri de var.

2023’te 79.000 $ veya daha az kazanan vergi mükellefleri, IRS ile ortak çalışan bir grup ticari vergi şirketi olan Free File Alliance aracılığıyla da E-dosyalama yapabilirler. Bu yıl, hizmet bir ortak aracılığıyla, ezTaxReturn.com, İspanyolca olarak sunulmaktadır.

Yardım almak
Vergi beyannamesi doldurmak için yardıma ihtiyacı olanlar da çeşitli seçeneklere sahiptir.

Örneğin, düşük ila orta düzeyde düzeltilmiş brüt gelire sahip olanlar – genellikle 64.000 $’ın altında – Gönüllü Gelir Vergisi Yardımı aracılığıyla IRS sertifikalı gönüllüler tarafından ücretsiz vergi yardımı almaya hak kazanırken, 60 yaş ve üstü olanlar Yaşlılar için Vergi Danışmanlığı almaya hak kazanmaktadır.

Askerler ve bazı gazi aileleri için Savunma Bakanlığı, federal gelir beyannameleri için ücretsiz hazırlık yardımı ve elektronik dosyalama yazılımı ve gelir sınırı olmaksızın en fazla üç eyalet gelir vergisi beyannamesi sunan MilTax’e sahiptir.

Yüz yüze yardım almak isteyen vergi mükellefleri, IRS çalışanlarından yardım alabilecekleri, çek veya havale ile ödeme yapabilecekleri, kimlik hırsızlığı konusunda yardım alabilecekleri, kimliklerini doğrulayabilecekleri, hesap ayarlamaları hakkında soru sorabilecekleri ve birden fazla dilde yorumlanmış yardım alabilecekleri Cumartesi etkinliklerinin yanı sıra, birçoğu Salı ve Perşembe günleri uzatılmış saatlere sahip olan bir Vergi Mükellefi Yardım Merkezine gidebilirler.

IRS web sitesinde yardım İspanyolca, Vietnamca, Rusça, Korece, Haiti Kreolü, geleneksel Çince ve basitleştirilmiş Çince olmak üzere yedi dile çevrilirken, federal vergiler hakkında daha fazla bilgi içeren bir kaynak sayfası 21 dilde mevcuttur.

Ücretli yardım arayanlar, IRS rehberi aracılığıyla sertifikalı hazırlayıcıları alanlarına ve niteliklerine göre sıralayabilirler.

IRS Ücret ve Yatırım Bölümü Komiser Yardımcısı Kevin Morehead, göçmenleri hedef alan vergi dolandırıcılıklarını ele alıyor ve bunların nasıl tespit edilip önlenebileceğini açıklıyor.
Vergi mükellefleri, büyük bir geri ödeme vaat ederek ve bunun büyüklüğüne göre ücret talep ederek kar elde etme umuduyla vergi beyannamelerini imzalamayan “hayalet hazırlayıcılardan” da kaçınmalıdır.

Özellikle yeni göçmenler, dolandırıcıların sahte isimler ve kimlik numaralarıyla IRS temsilcilerini taklit ettiği agresif telefon görüşmelerinin hedefindedir.

Morehead, “Mağdurlara IRS’ye borçlu oldukları ve tutuklanma veya sınır dışı edilme ya da iş veya ehliyetlerinin askıya alınması tehdidi altında hediye kartı veya banka havalesi yoluyla derhal ödenmesi gerektiği söyleniyor” dedi. “Dolandırıcılar, özel bilgilerini paylaşmaları için onları kandırmak amacıyla, geri ödemeleri olduğunu söyleyebilir ya da acil bir geri arama talebi bırakabilirler.”

Vergi dolandırıcılığından şüphelenenler, IRS’nin vergi mükellefleriyle e-posta, kısa mesaj veya sosyal medya aracılığıyla iletişime geçmediğini veya dolandırıcıların yaptığı gibi bu kanallar aracılığıyla kişisel veya finansal bilgiler istemediğini unutmamalıdır.

Çeşitli vergi dolandırıcılıklarını tanıma ve bildirme hakkında daha fazla bilgi IRS’de mevcuttur.

Morehead, “Ne yazık ki vergi dolandırıcıları insanları kandırmak için her zaman yeni yollar icat ediyor,” dedi. “Ancak bizim için başarı, vergi mükelleflerinin bizimle yaşadıkları deneyimi iyileştirmek anlamına geliyor ve biz başarılı olduk. Bu yeni hizmetlerle bunun devam ettiğini görmek istiyoruz.”