“Tarım işçileri hala Covid’te en yüksek enfeksiyon oranına maruz kalmaya devam ediyor”

“Tarım işçileri hala Covid’te en yüksek enfeksiyon oranına maruz kalmaya devam ediyor”

Kaliforniya’nın çiftlik tarlalarında neredeyse her yere gidin ve ufukta bulanık şekiller, ülkenin yiyeceğinin çoğunu üreten kadın ve erkekleri göreceksiniz. Temel çalışanlar olarak kabul edilmelerine rağmen, çalışmaları onları COVID-19 salgınının en şiddetli etkilerine maruz kaldı ve maruz bırakmaya devam ediyor.

AltaMed Baş Sağlık Muhabiri ve Tıbbi İşler Sorumlusu Dr. Ilan Shapiro, “Çiftlik işçilerine gitmenin gerekli olduğunu biliyorduk, ancak 2020’de (COVID-19 ile) mücadele edene kadar bunu hiç hissetmedik,” dedi. “Çoğu topluluk evdeyken, ailelerimizi besleyebilmemiz için dışarıdaydılar. Ve ifşa oluyorlardı.

Ethnic Media Service’si (EMS) ve California Halk Sağlığı Departmanı’nın (CDPH) pandeminin eyaletteki tarım işçilerini nasıl etkilemeye devam ettiğine ve yaşanan açıkların kapatmada öğrenilen derslere bakan halkı bilinçlendirme kampanyası tarafından düzenlenen online bir brifing sırasında bir konuşmacılar paneline katılan Dr. Shapiro, görüşlerini dile getirdi.

Shapiro, “Şu anda topluluklarımızın bilgiye ihtiyacı var,” ifadelerini kullandı.

Eyalet sağlık liderleri, sakinleri grip ve COVID-19 konusunda güncel bilgilere sahip olmaya çağırıyor

Aşılar, özellikle ciddi hastalık ve ölümleri sınırlamak için en iyi savunma olduklarından toplulukları çok etkiledi. Kaliforniyalılar ayrıca şu durumlarda evde kalmaya teşvik edilir: yakın temastan kaçınmak ve çevrenizdekileri hastalıktan korumak için hasta hissetmek
solunum virüsleri dolaşmaya devam ediyor. Maske takmak, öksürüğü örtmek ve hapşırma ve el yıkama pratiği de virüsün yayılmasını önlemede etkilidir.

Shapiro, salgın sırasında California’nın eyalet çapındaki çiftçi topluluklarına ulaşmada büyük adımlar attığını kaydetti. “COVID-19 pek çok sohbet açtı” dedi. Şimdi anahtar, bu bilgileri bu gruplara anladıkları dil ve kültürlerde dağıtmaya devam etmektir.

Kaliforniya’nın çiftliklerinde ve paketleme tesislerinde 800 binden fazla insan çalışıyor ve bunların büyük çoğunluğu Meksika ve Orta Amerika’dan gelen göçmen işçiler. Tahminen üçte ikisi belgesiz. Birçoğu, İspanyolca’nın genellikle gelişmemiş olduğu veya hiç olmadığı Meksika’daki Yerli topluluklardan geliyor.

Tüm bu faktörler, tarım işçilerinin sağlık hizmetlerine eşit erişimini sağlamada var olan muazzam zorluklara katkıda bulunuyor. Yeni varyantlar ortaya çıktıkça ve kış enfeksiyon oranları yükseldikçe, Shapiro yanlış bilgilerin yaygınlığına ve aşı olma konusunda azalan aciliyet duygusuna karşı uyarıda bulunuyor.

“Sağlığın bu sosyal belirleyicilerindeki boşlukların kapatıldığından emin olmalıyız” dedi.

Çiftlik işçisi sağlığına ilişkin verilerin güncellenmesi

Noe Paramo, California’daki çiftçiler için genişletilmiş sağlık hizmeti erişimini uzun süredir savunan California Kırsal Hukuki Yardım (CRLA) Vakfı’ndaki Sürdürülebilir Kırsal Topluluklar Projesi’nin direktörüdür.

Kuruluşu şu anda UC Merced ve Eyalet Senatörü Anna Caballero ile birlikte, şimdi yirmi yılı aşkın süredir çiftçi işçisi sağlık verilerini güncellemek için çalışıyor. Gelecek yılın başlarında kullanıma sunulacak olan bu güncellenmiş bilgiler, Medi-Cal’ın göçmenlik durumuna bakılmaksızın eyaletteki 26-49 yaş arasındaki düşük gelirli kişiler için önerilen genişletilmesi de dahil olmak üzere, gelecekteki sağlık politikasını şekillendirmek için kullanılacak. .

Paramo, tarım işçilerinin %40’a varan kısmının uygun olmayacağını, çünkü gelirlerinin uygunluk için kesintinin yerini alacağını söylüyor. Kapsamdaki bu başgösteren boşluğu daraltabilecek politika seçeneklerini vurgulamak için “Çalışmanın amacı bu” dedi.

CRLA ayrıca UC Davis’in Órale Projesi ile ortaklık kurdu ve bu proje, tarım işçilerinin yarısından fazlasının virüs bulaştığında bile hiç tedavi görmediğini ortaya çıkardı. 2020 UC Berkeley araştırması ayrıca, çiftlik işçilerinin %58’inin semptom gösterse bile işe gittiğini ortaya çıkardı.

Bu rakamların sağlık sigortasının olmamasından sağlık sistemine güvensizliğe ve maaşlarını kaybetme korkusuna veya göçmenlik statüsünün dışına çıkma korkusuna kadar pek çok nedeni var. Ancak eyaletin kırsal kesimlerinde tıp eğitimi almış profesyonellerin azlığı da katkıda bulunan bir faktördür.

Shapiro, pandeminin stres etkenleri (uzun çalışma saatleri ve işle ilgili risk faktörleri) altında birçok sağlık hizmeti uygulayıcısının sahadan ayrıldığını ve özellikle kırsal bölgeleri artan bir kıtlıkla karşı karşıya bıraktığını kaydetti.

Gelecek yıl yürürlüğe girecek olan ve California’daki doktorların öğrenci borçlarının affedilmesi için hak kazanmalarına izin verecek yeni bir yasa, bu açığı kapatmayı amaçlıyor.

Paramo, California’yı nüfusun giderek daha fazlasına sağlık hizmetleri erişimini genişletmedeki başarısından ötürü övürken, şu anki zorluğun “bunu en marjinal kişiler için uygulayıp uygulamadığımızı” görmek olduğunu söyledi.

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri Ulusal Çiftçi Sağlığı Danışma Komitesi üyesi Ed Kissam, bunun özellikle çiftçiler arasında geçerli olduğunu söyledi.

Ulusal olarak ilerlememiz gerçekten endişe verici

“Ulusal olarak ilerlememiz gerçekten endişe verici, uygun kişilerin yalnızca% 14’ü güncel aşıları aldı” dedi.

Bu sayı, Kaliforniya’nın tarım topluluklarında sadece %5-6’ya düşüyor ve bu da, yaşlılar ve hamile kadınlar ile birlikte altta yatan sağlık sorunları olanları daha büyük risk altına sokuyor.

Kissam, şu anda California Üniversitesi tarafından çiftlik işçisi topluluklarını hedef alarak uygulanmakta olan Tedavi için Test yaklaşımını övdü.

Buradaki fikir, işçileri enfeksiyon belirtileri gösterir göstermez teste tabi tutmak ve ardından onları mümkün olan en kısa sürede tedaviye bağlamak, buna Paxlovid gibi ciddi hastalıkları azalttığı gösterilen ancak belirli bir süre içinde uygulanması gereken anti-viral ilaçlara erişim de dahil. belirtileri gösteren beş gün.

ABD’deki her hane yeni bir ücretsiz test kiti turuna hak kazanır. Sizinkini sipariş etmek için www.covid.gov/tests adresini ziyaret edin veya 1-800-232-0233 numaralı telefonu arayın. Ayrıca ücretsiz bir test randevusu alabilir, muayenesiz bir test kliniği bulabilir veya yerel eczanenizden kendi kendine test kiti satın alabilirsiniz. Daha fazla bilgi edinmek için www.covid19.ca.gov adresini ziyaret edin.

Açık olan şu ki, devlet, savunmasız nüfuslarla bağlantı kurmak için promotoralarla çalışmanın önemi de dahil olmak üzere, pandemiden bazı değerli dersler çıkardı.

Ventura County’deki (MICOP) Mixteco/Indigena Community Organizing Project İcra Direktörü Arsenio López, pandeminin bir sonucu olarak “Promotora modeline sahip toplum temelli kuruluşlarla çalışmaya daha fazla istekli olundu” dedi. “Ulaşılması zor nüfuslar için erişim ve eğitim şampiyonu oldular.”

López’in en önemli endişelerinden biri, pek çok Yerli çiftçi çok az İspanyolca konuştuğundan veya hiç İspanyolca bilmediğinden, dile erişim sorunudur. Akıl sağlığı da listesinin başında geliyor. “Birçok aile sevdiklerini kaybetti ve endişe, stres artışı var” dedi.

Ve Shapiro gibi López, enfeksiyonlar yeniden tırmanmaya başladığında bile, devam eden güvensizlik, korku ve yanlış bilgilendirmenin virüs etrafında artan bir gevşeklik duygusuyla birleştiği bir topluluğu tanımladı.

“COVID-19’un normalleşmesinden endişe ediyorum” dedi. “Endişem, daha önce olduğu gibi aciliyet duygusu yokken, pozitif vakalarda bu artış olması.”