Medi-Cal, Ruh Sağlığı ve madde kullanımı tedavisine erişimi genişletiyor

Medi-Cal, Ruh Sağlığı ve madde kullanımı tedavisine erişimi genişletiyor

California, Medicaid’in versiyonu olan Medi-Cal hastaları için akıl sağlığı ve madde kullanımı bozukluğu bakımına erişimi kolaylaştırmak için ulusal ön saflarda yer alıyor.

Etnik Medya Hizmetleri’nin geçtiğimiz günlerde düzenlediği brifingde, Sağlık Hizmetleri Departmanı (DHCS) liderleri ve toplum sağlık hizmeti sağlayıcıları, Medi-Cal’in zihinsel sağlık ve madde kullanım bozukluğu tedavisine ihtiyaç duyan Kaliforniyalıların daha sağlıklı yaşamlar sürdürmelerine nasıl yardımcı olduğunu açıkladı.

Davranışsal sağlık önemli
DHCS’de davranışsal sağlık hizmetleri geçici müdür yardımcısı Paula Wilhelm, zihinsel sağlık ve madde kullanımı da dahil olmak üzere davranışsal sağlık, fiziksel sağlık kadar önemlidir ve sonuçlar birbiriyle bağlantılıdır” dedi.

Kaliforniya’nın Medicaid programı Medi-Cal, Kaliforniyalıların üçte birini, yani 15 milyonu kapsıyor.

Kaliforniya Sağlık Hizmetleri Departmanı Davranışsal Sağlık Geçici Direktör Yardımcısı Paula Wilhelm, Medi-Cal hastalarına artık sunulan genişletilmiş zihinsel ve davranışsal sağlık hizmetlerini anlatıyor.
Üyelerin bakıma erişimini kolaylaştırmak için Medi-Cal, ruh sağlığı ve madde kullanımı bozukluğu taraması, ayakta tedavi ve yatarak tedavi gibi davranışsal bakım sağlamak üzere topluluk kuruluşlarıyla ortaklık kuruyor.

Bu hizmetleri almak için üyeler yerel ilçelerinin 24 saat erişim hattını arayabilirler.

Wilhelm, “MediCal üyelerimizden duymaya devam ettiğimiz şeylerden biri, sağlık sisteminde gezinmenin karmaşıklığının insanların bakıma erişimini engelleyebileceğidir” dedi.

DHCS, madde kullanımı bozukluğunu ve ciddi akıl sağlığı durumlarını finanse eden Akıl Sağlığı Hizmetleri Yasası gibi önlemler aracılığıyla Medi-Cal’ı bu soruna çözüm getirecek şekilde dönüştürüyor; erken müdahale ve barınma desteğinin genişletilmesi; ve tüm üyelere uygun, kapsamlı tedavi olanağı sağlayan Yanlış Kapı Yok politikası.

Gençliğin ruh sağlığı için 4,7 milyar dolarlık yatırım
ABD Genel Cerrahı’na göre gençlerin ruh sağlığı krizi, zamanımızın belirleyici halk sağlığı sorunudur ve Medi-Cal, Vali Newsom’un Master Planının 4,7 milyar dolarlık bir yatırım parçası olan Çocuk ve Gençlik Davranış Sağlığı Girişimi aracılığıyla bu sorunu ele alacak şekilde dönüştürülmektedir.

DHCS Stratejik Ortaklıklar Ofisi müdür yardımcısı Autumn Boylan, “On yıldan fazla bir süredir gençler açısından sonuçlar kötüleşiyor” dedi. “Yaşam boyu teşhis edilebilir zihinsel hastalık vakalarının yarısı gençlerde 14 yaşında ortaya çıkıyor ve yüzde 75’i 24 yaşında başlıyor.”

Kaliforniya Sağlık Hizmetleri Departmanı Stratejik Ortaklıklar Ofisi Direktör Yardımcısı Autumn Boylan, Vali Newsom’un Çocukların Ruh Sağlığına ilişkin Master Planının odak noktasını ve stratejisini tartışıyor.
Kaliforniya’da 284.000 çocuk ağır depresyon geçiriyor ve %66’sı tedavi görmüyor.

Boylan, bu krize çözüm bulmak için “akıl sağlığı hizmetlerimizi yalnızca hastaneler ve kliniklere değil, aynı zamanda gençlerin zamanlarının çoğunu geçirdiği okullara da odaklıyoruz” dedi.

“Daha fazla geri ödemeli danışmana sahip olmak için K-12, devlet koleji, California Üniversitesi ve California Eyalet Üniversitesi sistemleriyle çalışıyoruz; farkındalık ve sosyal beceri programlarını uygulamak; ve toplumsal müdahalelere yatırım yapın,” diye ekledi, “özellikle beyaz olmayan gençler, düşük gelirli olanlar, LGBTQ+ olanlar, adaletle ilgilenen ve barınma zorluklarıyla karşı karşıya olanlar için” diye ekledi.

Two Feathers’taki Chekws: Yarın için Umut programının yöneticisi Jennifer Oliphant, “Medi-Cal sözleşmemiz, son birkaç yılda Humboldt İlçesinde ruh sağlığı ve madde kullanımı bakımı sağlayan daha büyük programlardan biri haline gelmemizi sağladı” dedi. McKinleyville’deki Kızılderili Aile Hizmetleri. “Yoğun ve rehabilite edici bakım, yerel üniversitelerle işgücü eğitimi, kültürel atölyeler, akran danışmanlığı ve at terapisi oluşturduk.”

Jennifer Oliphant, LCSW, Chekws: Two Feathers Yerli Amerikan Aile Hizmetleri’nin Yarın İçin Umut Program Direktörü, genişletilmiş Medi-Cal finansmanının kırsal topluluğunun bölgedeki gençlere yönelik ruh sağlığı hizmetleri kurmasına nasıl olanak tanıdığını açıklıyor.

Two Feathers, 2022’de gençleri yetişkinlerin liderliğindeki gruplarda istihdam ederek gelecekteki çalışanlar olmayı öğrenmelerini, sosyal ve duygusal becerileri geliştirmelerini, üniversite turlarına çıkmalarını ve yerel kültürel uygulamalar hakkında bilgi edinmelerini sağlayan gençlik liderliği geliştirme programını da başlatabildi.

Oliphant, “Birkaç yıl önce madde kullanımıyla mücadele eden ve danışmanlık alıp almama konusunda kararsız kalan bir gencimiz geldi” dedi. “Gençlik liderliği programımıza katıldılar ve bir akran grubuyla bağlantı kurdular, ardından danışmanlarımızla bağlantı kurmak için motive oldular… neredeyse iki yıldır bizimle birlikteler ve sağlık sorunlarını stabilize ettikleri için değişim dikkat çekiciydi iş becerilerini öğrenirken ve topluluklarıyla bağlantı kurarken izolasyon ve izolasyon.

“Buradaki gençlerin uyuşturucu krizinden ne kadar etkilendiğini görmek yıkıcı” diye devam etti. Buna cevaben, “Ayrı bir madde kullanımı tedavi hizmetimiz yok; daha doğrusu erişim engellerini ortadan kaldırmak için bunu ruh sağlığı hizmetlerine dahil ettik.”

Oliphant, tutarlı bir klinik listeye sahip sürdürülebilir, büyüyen bir davranışsal sağlık programına sahiptik, oysa daha önce orada burada geçici hibeler alıyorduk,” diye ekledi.

Orange County’de davranış sağlığı
Orange County’deki bir sağlık kliniği olan Southland Integrated Services’in CEO’su Tricia Nguyen, “2008’de ilk başladığımda herhangi bir akıl sağlığı programımız yoktu, ancak burada buna çok ihtiyaç olduğunu gördüm” dedi. 1979’da Vietnam Savaşı mülteci yerleştirme kurumu olarak kuruldu.

Orange County, Vietnam dışındaki en büyük Vietnam yerleşim bölgesidir ve şu anda ABD Nüfus Sayımına göre 209.000’den fazla Vietnamlıya ev sahipliği yapmaktadır; bu, bölgenin toplam nüfusunun %6’sından fazladır.

Nguyen şöyle açıkladı: “Bu kadar çok acı çeken ve geleneksel olarak başarılı bir doktor, avukat, mühendis olma zorunluluğunu çocuklara yükleyen yaşlı nesil arasında kuşaklar arası zihinsel sağlık uçurumları var… bu yüzden yaşlılar ve yaşlılar arasında izolasyon yaşıyoruz.” Baskı altındaki gençler arasında kaygı, depresyon ve intihar.”

Southland Integrated Services (eski adıyla Orange County’nin Vietnam Topluluğu) CEO’su Tricia Nguyen, Vietnam toplumunda ruh sağlığı hizmetlerinin artan kabulünü ve devam eden tabuları tartışıyor.
Hastalık Kontrol Merkezleri 2020’de intiharın 10 ila 19 yaş arası AAPI Amerikalıları için önde gelen ölüm nedeni olduğunu ve 20 ila 34 yaşları arasındakiler için ikinci önde gelen ölüm nedeni olduğunu bildirdi.

Nguyen, “Üst düzey sağlıklı yaşam dersleri, gazi danışmanlığı, psikiyatrik rehabilitasyon ve dijital okuryazarlık atölyeleri gibi programların yanı sıra,” dedi ve “Medi-Cal bağışları, sanat ve el sanatlarını, sağlıklı uyku ve beslenmeyle ilgili eğitimi birleştiren altı haftalık gençlik sağlıklı yaşam atölyeleri oluşturmamıza olanak sağladı” dedi. , sosyal medya alışkanlıkları ve veli iletişim stratejileri.

“Ebeveynler çocuklarının başarısı için her şeyi feda ettiklerini düşünüyor, çocuklar ise ebeveynlerinin onların refahını umursamadığını düşünüyor” diye devam etti. “Kültürel olarak diyabet ve hipertansiyon konusunda açık olabiliriz ancak akıl sağlığı konusunda hâlâ bir damgalama var.”

Nguyen, “Davranışsal sağlık programlarımızı geliştirdikçe bu damgalanmanın azaldığını gördüm” diye ekledi. “Ebeveynler şimdi gelip çocukları için bir terapist veya tarama isteyecekler. Akıl sağlığı ve madde bağımlılığıyla ilgili tabuları yıkmak zor ama bu programlar aracılığıyla bunu yapıyoruz.”