‘Cami ve İslam Üniversitesi ulusal güvenlik riski’

‘Cami ve İslam Üniversitesi ulusal güvenlik riski’

Romanya eski Cumhurbaşkanı Traian Basescu Romanya’ya yapılması planlanan Avrupa’nın en büyük camisi ve İslam Üniversitesi’nin Romanya için “ulusal güvenlik riski” taşıdığını iddia etti.

Traian Basescu dün katıldığı Halk Hareketi partisi (PMP) il örgütleri toplantısında yaptığı açıklamalarla dikkatleri üzerine çekti. Basescu, başkent Bükreş’e yapılması planlanan ve Avrupa’nın en büyüğü olacak cami ve İslam Üniversitesi hakkında, “Romanya’nın ulusal güvenliğini riske atar” yorumunu yaptı.

Türkiye’de ameliyat için bulunan Başbakan Viktor Ponta’ya göndermede de bulunan Basescu “Romanya’nın, aklı İstanbul’da olan bir başbakanı var. Kendileri Avrupa’nın en büyük camisini yapma kararı almışlar. Hatta ek olarak 6 bin öğrenci kapasiteli bir İslam Üniversitesi planları varmış. Romanya adına bundan daha büyük bir güvenlik riski olamaz.” yorumunda bulundu.

Basescu, bu kararın Yüksek Savunma Konseyi (CSAT) tarafından inceleneceği ve CSAT’ın projelere ret kararı vermesi gerektiğini belirtti.

Romanya’da azımsanmayacak kadar çok Müslüman olduğunu hatırlatan Basescu “Romanya’da 70-80 bin kadar Müslüman yaşıyor. Onlara saygı duyuyoruz. Köstence’de, Bükreş’te ve Müslümanların yoğun olduğu bölgelerde camiler var. İsterlerse daha da cami yapılır ancak Romanya’ya Avrupa’nın en büyük camisini yapmak, yanına da 6 bin öğrenci kapasiteli bir İslam Üniversitesi yapmak biraz abartıya kaçmaktır. Umarım CSAT bu gibi projeleri onaylamaz” dedi.

Başkent Bükreş’in en faal fuar alanının yanına 11 bin metrekare arazi üzerine yapılacak Avrupa’nın en büyük camii 2 bin kişi kapasiteli olacak. Cami külliyesinde ayrıca kütüphane, Kur’an kursu ve sosyal tesislerin bulunması planlanıyor. 3 sene içinde bitirilmesi şartı ile hükümet tarafından izin verilen cami 49 yıllığına Romanya Müftülüğü’ne ait olacak.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.