Duvar için ödenek vermeyen Pelosi’ye Trump’tan seyahat vetosu

Duvar için ödenek vermeyen Pelosi’ye Trump’tan seyahat vetosu

ABD Başkanı Donald Trump askeri uçakla Afganistan’a gitmek isteyen ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi‘nin seyahatine onay vermedi.

Pelosi, Başkan Trump’ın 27 Ocak’ta yapması planlanan ‘Birliğin Durumu’ konuşmasının ertelenmesini istemişti. Buna karşılık olarakta Trump, bugün Afganistan’daki savaş alanını ziyaret etmesi planlanan Pelosi’nin seyahatine onay vermedi.

Başkan Trump, Pelosi’ye gönderdiği veto mektubunda “800 bin Amerikalının maaş almadığı bir dönemde bu halkla ilişkiler olan etkinliğini ertelememizi uygun karşılayacağınıza eminim. Ayrıca bu dönemde Washington’da benimle müzakerelere devam etmeniz ve hükümetin kapanmasını sona erdirmek için Güçlü Sınır Güvenliği hareketine katılmanızın daha iyi olacağını düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.
HEYETİ ALACAK OTOBÜS KONGRE BİNASININ ÖNÜNDE BEKLERKEN TRUMP SEYAHATİ ERTELEDİ
Pelosi ve beraberindeki heyeti alacak otobüsün Kongre binasının önünde beklediği bir anda Trump’ın geziyi iptal etmesi dikkati çekti.

Kamuoyuna açıklanmayan Afganistan programı için Pelosi askeri uçak yerine ticari bir uçakla seyahatini gerçekleştirebilecek. Başkan Trump bunun için Pelosi’ye “Açıkcası istiyorsanız seyahatinizi ticari bir uçakla gerçekleştirebilirsiniz bu tamamen sizin ayrılacağınız olacak.” dedi.

Pelosi’nin Sözcüsü Drew Hammill yaptığı açıklamada Trump’ın federal hükümetin kapalı olduğu dönemde Irak’a seyahat gerçekleştirdiğini kaydetti. Hammill, seyahat programlarında Mısır’ın olmadığını sadece pilotların dinlenmesi için Brüksel ve Mısır’a uğramayı planladıklarını belirtti.

Pelosi ile Trump arasındaki ilişkinin gerilmesi federal hükümetin bir süre daha kapalı kalacağı endişesine sebep oldu.

Trump’ın müttefiklerinden South Carolina Senatörü Lindsey Graham her iki liderin davranışlarını “çocukça” diye niteledi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.