AP: Trump başkan adaylığını garantiledi

AP: Trump başkan adaylığını garantiledi

Associated Press (AP) haber ajansı Cumhuriyetçi Parti başkan aday adayı Donald Trump’ın gerekli delege sayısını kazandığını açıkladı.

AP, Parti’nin Temmuz ayında yapılacak olan kurultaydan önce Trump’ın başkan adaylığı için gerekli olan bin 237 delege sayısını bulduğunu bildirdi.

Trump, halihazırda bin 150 delegeyi sandıktan çıkan oylarla elde etti. Trump 88 süper delegenin ise desteğini aldı. Süper delegeler ile seçimle gelen delegelerin toplamı Trump’ın bin 238.

AP, henüz karar vermemiş bazı süper delegeler ile yaptığı görüşmeler sonunda Trump’ın yeterli çoğunluktaki delegeyi elde ettiğini kamuoyuna açıkladı. AP, North Dakota’nın 15, Pennsylvania 7, Nevada, West Virginia 2, Oklahoma, Colorado ve New Hampshire da 1 olmak üzere toplam 29 süper delegenin Trump’a destek vereceğini belirtti. Bu rakamlarla birlikte Trump’ı destekleyen süper delege sayısı 88 ulaştı ve emlak milyarderi kurultay öncesinde başkan adaylığını garantilemiş oldu.

7 Haziran tarihinde California eyaletinde yapılacak olan önseçimde Trump’ın yüzde 50’inin üzerinde oy alması bekleniyor. AP’in süper delege araştırması bir tarafa California önseçimleri sonunda da Trump, partisinin başkan adaylığını garantilemiş olacaktı.

8 Kasım’da yapılacak olan başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı Trump’ın olduğu yalnızca resmiyet bakımından henüz ilan edilmedi. Trump’ın resmiyeti ise kurultay ile ilan edilecek.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.