Trump bu defa Clinton’ı küfürle eleştirdi

Trump bu defa Clinton’ı küfürle eleştirdi

Cumhuriyetçi Parti’nin 2016 başkanlık seçimleri için başkan aday adaylarından olan ünlü işadamı Donald Trump, bu defa Demokrat Parti’nin en güçlü başkan adayı olan Hillary Clinton’a sataştı.

Trump, Clinton’ı 2008 yılında Başkan Barack Obama’ya karşı adaylık yarışında kaybetmesini ‘shlonged’ oldu diye tanımladı.

Trump, ‘‘Obama’yı yenecekti. Üstelik favori gösteriliyordu ve sonunda ‘schlonged’ oldu. O (Clinton) kaybetti. O kaybetti’’ dedi.  

Michigan eyaletinde katıldığı seçim kapmanyasında Trump’ın ‘shlonged’ kelimesi ile ne demek istediği ise seçim kampanyası sözcüsü Katrina Pierson, açıkladı. Pierson, kelimenin manasını ‘yerle bir oldu’ anlamına geldiğini savundu. Ancak Urban adlı yeni kelimeleri tercüme eden sözlük bunun manasının ‘kendisini kaybedecek kadar sarhoş olmak veya birilerine vurmak’ diye tanımlıyor.

Eski İbranice bir kelime olan ‘shlong’ kelimesine dayanan ‘shlonged’ orjinal manası ise argoda ağır hakaret anlamına geliyor.

TRUMP, CLİNTON’IN TARTIŞMA PROGRAMINDA TUVALETE GİTMESİ: İĞRENÇ

Trump, Clinton’a karşı kullandığı ağır eleştiri ortaya koyduğu politakalardan ziyade şahsına yönelik saldırıya dönüştürdü. Trump, geçen Cumartesi yapılan Demokrat Partili başkan aday adayları arasındaki tartışma programı arasında Clinton’ın tuvalete gitmesini de ‘‘iğrenç’’ diye alaya aldı.

Clinton, tartışma programında Trump’ın Müslümanların ABD’ye alınmaması yolunda sarf ettiği ırkçı sözlerin de ancak IŞİD’in propagandasına hizmet edeceğini dile getirmişti.

Clinton’ın tartıma programı arasında tuvalete gitmesini Trump, “O (Clinton) nereye gitti? Nereye gitti O? Onlar (Demokratlar) tartışma programına o olmadan başladı. Lütfen, nereye gittiğini biliyorum. İğrenç. Bunun hakkında konuşmak istemiyorum’’ dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.