Trump’ın Müslümanlarla ilgili yalanına tepkiler artıyor

Trump’ın Müslümanlarla ilgili yalanına tepkiler artıyor

Cumhuriyetçi Partinin 2016 başkanlık seçimlerinde başkan aday adaylarından olan ünlü işadamı Donald Trump’ın 11 Eylül terör saldırıları ile ilgili sarf ettiği sözlere New Jerseyli Müslümanlar tepki gösterdi.

Donald Trump, 11 Eylül saldırılarının ardından New Jerseyli Müslümanların sevinç gösterisinde bulunduğunu ileri sürmüştü. Trump’un bu iddiası New Jersey eyaleti Valisi ve Cumhuriyetçi Partinin başka başkan aday adaylarından olan Chris Christie tarafından da yalanlanmıştı.

Christie dışında New York Belediyesi eski başkanı ve New jersey’de iddiaya konu olan şehrin belediye başkanı da Trump’a iddiasını kanıtlama çağrısında bulundu. 

CNN televizyonunun hazırladığı habere göre New Jerseyli Müslümanlar, 11 Eylül günü sevinç gösterisinde bulunduklarına dair ileri sürülen iddianın doğruyu yansıtmadığını dile getirdi. Trump, NBC televizyonunda katıldığı bir programda, “Binlerce New Jersey’deki Amerikalı Müslüman 11 Eylül saldırılarına sevindi… Peterson’dan Jersey City’e kadar geniş bir alanda inanılmayacak kadar çok Müslüman var” demişti.

Ünlü haber kanalı görüştüğü New Jerseyli Müslümanların tepkisini ekranlarına taşırken, mikrofon uzattığı birçok insanın hayat hikayelerinden kesitler vererek bu kimselerin de diğerleri kadar Amerikalı olduklarının altı çizildi.

Jersey State Hatıra Parkı Müslüman mezarlığı Başkanı Waheed (Vahid) Khalid (Halid), Trump’ın ileri sürdüğü iddianın tamamen yalan olduğunu ifade etti. “Söylediklerinin tamamının yalan olduğunu çok iyi biliyorum. Kesinlikle kimsenin sevinç gösterisi yapmışlığı olmadı aksine yaşadığımız topluma vermiş olduğu sıkıntıdan dolayı çok kaygılandık” dedi.

CNN haberinde Trump’ın ileri sürdüğü iddianın doğru olmadığını 11 Eylül döneminde Jersey City şehrinde görev yapan güvenlik birimleri ile yöneticileri ve toplumun önde gelenlerinin söylemelerine rağmen ünlü işadamının geri adım atmadığına işaret etti.

Trump, geri adım atmadığı gibi yalanının doğru olduğunu Konya’daki Türkiye-Izlanda maçında Ankara’da ölenlere karşı durulan saygı duruşunda çalınan ıslıklı protesto görüntüsünü delil olarak göstermişti. Trump, “Jersey City’de olanları duydum. Paterson’da olanları da duydum. 14 yıl önce olmuştu. Ancak ben bunları televizyonlardan gördüm, klipler gördüm başkaları gibi…birçok insan da Paterson da olanları gördü. Trump şirketlerini arayan yüzlerce insan ‘İnsanların sokaklarda dans ederek kutlama yaptıklarını görüyoruz’ diye şikayet ettiler” dedi.

BELEDİYE BAŞKANI DA TRUMP’I YALANLADI

11 Eylül’de Jersey City’de ikamet eden ve bugün bu şehrin Belediye Başkanı olan Steven Fulop, Trump’ın iddiaları için net konuştu. Fulop, “Çok açıkça ifade etmek isterim ki 11 Eylül saldırılarını sokakta insanların kutladığına dair ne böyle bir olayın olduğuna dair basında çıkmış haber var ne de güvenlik güçlerinin hazırlamış olduğu rapor” dedi.

Fulop, Jersey City şehrinin çok farklı etnik kökenden gelen insanlara ev sahipliği yaptığını belirten Fulop, “Şehrimizde çok sayıda Müslümanda yaşıyor ve biz bununla gurur duyuyoruz. Donald Trump’ın iddialarını doğrulayacak bir tane dahi kayıt yok ortada” diye konuştu.

NEW YORK BELEDİYESİ ESKİ BAŞKANI GIULIANI: BELGE KOYSUN ORTAYA

Saldırılar döneminde New York Şehri Belediye başkanı olan Rudy Giuliani de, Trump’ın iddialarını kanıtlayacak bir görüntünün olması gerektiğine işaret etti. “Yalan ya da doğru söylüyor demek istemiyorum. Bırakalım göstersin ileri sürdüğü iddiaların delillerini” diyen Giuliani, Trump’ın sözlerini kanıtlaması gerektiğini kaydetti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.