‘Hizmet, bütün insanlığı içine alan bir iyilik dalgası’

‘Hizmet, bütün insanlığı içine alan bir iyilik dalgası’

Duke Üniversitesi’nde Dini Hayat Bölümü Dekanı Dr. Chirsty Lohr Sapp, Fethullah Gülen’i ‘manevi lider, bir öğretmen, adanmış bir Müslüman ve en önemlisi hizmetkar’ olarak tanıdığını söyledi.

Sapp, üniversitede verdiği Hizmet Etiği derslerinde Fethullah Gülen ve Said Nursi’nin hayat hikayelerinin iman hizmetiyle geçirilmiş hayatlardan modern örnekler olarak anlattığını ifade etti.

İnsanlığa bu seviyede katkıda bulunan Fethullah Gülen gibi bir çok insanın hayat mücadelelerine saygı ve destek göremediğini vurgulayan Dr. Sapp, Marthin Luther King Jr, Abraham Joshua gibi ‘kendi gelenekleri içinde parlayan ışıklar’ olmalarına karşın, ancak öldükten sonra kıymetlerinin takdir edildiğini söyledi.

Christy Sapp, eğitim, muhtaç insanlara yardım gibi faaliyetlerle Hizmet Hareketi’nin bir çok insanın hayatına değer kattığını vurguladı.

Hizmeti, bir iylik dalgasına benzeten Dr. Sapp, insanlığı bu dalgaya katkıda bulunmaya davet etti.

Dr. Christy Lohr Sapp, Duke Üniversitesi’nde dekanlık görevi dışında Dünya Kiliseler Birliği ve Dünya Dinlerarası Diyalog kuruluşlarında diyalog faaliyetlerinde aktif olarak çalışıyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.