Migrende nöral terapiyle tedavi umudu
İnsanların yaşam kalitelerini bozan migren, nöral terapiyle tedavi edilebiliyor.
Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Filiz Ifran, migren gibi geçmeyen kronik ağrıların temelinde otonom sinir sisteminde oluşan hasarların yer aldığını belirterek, “Hayatımız boyunca geçirdiğimiz enfeksiyonlar, operasyonlar operasyonlara ait skarlar, dişle ilgili yapılan her türlü tedavi işlemleri, kazalar, fiziksel ve psikolojik travmalar bedenimizde bu sistem üzerinde iletiyi bozabilmekte ve daha anlaşılır bir ifadeyle kısa devre yaptırabilmektedir. Nöral terapi ile migrende ve pek çok hastalıkta temel felsefe insana bir bütün olarak bakabilmektedir” dedi.
Nöral terapinin bir enjeksiyon tedavisi olduğunu kaydeden Ifran, “Vücüdun pek çok noktasına enjeksiyonlar yapılmakla birlikte migreni oluşturabilecek veya semptomları arttırabilecek nedenler bulunmaya çalışılır. Uygulamalar genelde cilt altı, kas dokusu, vücuttaki yara ve ameliyat izleri, eklem içi uygulamalar ve hastanın şikayetine bağlı olarak farklı bölgelere ince uçlu iğneler kullanılarak ve çok az miktarda lokal anestezi kullanılarak yapılmaktadır. Amaç kesinlikle ilaç vermek ve enjeksiyon yapmak değil doğal yoldan düzenleme yapmak ve vücudun kendini iyileştirmesine aracı olmaktır. Sadece enjeksiyon tedavisi olmayıp beslenmeniz ve özellikle bağırsak fonksiyonlarınız da bu tedavide ele alınır ve gerekirse düzenleme yapılır” dedi.
Nöral terapi ile tedavi edilebilen hastalıklar şunlar:
“Boyun, sırt, bel ağrıları, diz, kalça, omuz ağrıları, migren ve baş ağrıları, romatizmal hastalıklar, ankilazon spondilit fibromiyalji (kas romatizması), miyofasial ağrı sendromu, huzursuz bacak sendromu, boyun ve bel fıtıkları, trigeminal nevralji, stres, depresyon, aksiyete zona ağrıları, kronik yorgunluk sendromu, bacaklardaki dolaşım bozuklukları, tenisçi ve golfçü dirseği”.
No Comments
Only registered users can comment.
Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.
Write a comment