Kulağa kaçan suyun kulak çöpüyle çıkarılması iltihaba sebep olabilir
Uzmanlar, banyoda, havuzda ya da denizde kulağa kaçan suyun kulak çöpüyle çıkarılmaya çalışılmasının, iltihaba neden olabileceği uyarısında bulunuyor.
Tatil döneminde uzmanlar, suya girecek kişileri dış kulak iltihabına karşı uyardı. Kulak-burun-boğaz uzmanı Op. Dr. Murat Koç, yüzmeye gitmeden önce kulak muayenesinin yaptırılması gerektiğini söyledi. Dış kulak yolunda oluşan kulak kirinin su ile temas etmesinin sağlık açısından riskli olduğunu belirten Koç, “Suyla temas eden kulak kiri, kulak yolunu tıkar ve dış kulak yolu enfeksiyonuna yol açar.” dedi.
Op. Dr. Koç, yüzerken ya da banyoda kulağa kaçan suyun kulak çöpü ya da başka bir cisimle çıkarılmaya çalışılmasının çok tehlikeli olduğuna dikkat çekti. Bunun nemli ortamda üreme olasılığı artan mantar enfeksiyonlarına sebep olduğunu vurgulayan Koç, şu uyarılarda bulundu: “İnsanlar en çok kulaktaki suyu çıkarmak için kulak temizleyici pamuk ya da çöp kullanmaktadırlar. Bu pamuklar o bölgede enfeksiyon oranını artırmaktadır. Öncelikle su kaçan kulağın üzerine yatıp kulak kepçesini arkaya ve yukarıya doğru çekerek suyun kendiliğinden çıkması sağlanmalıdır. Su çıkarılamıyorsa kesinlikle bir doktara başvurulmalı.”
Kulak-burun-boğaz uzmanı Op. Dr. Murat Koç, kulağa su kaçmasını önlemek için de yüzerken tıkaç kullanmanın önemli olduğunu dile getirdi.
Girilecek suyun temiz olup olmadığına da dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Op. Dr. Murat Koç, dış kulak enfeksiyonları sebeplerinden birisinin kirli su olduğunu kaydetti. Koç, “Dış kulak yolu ve kulak mantarı enfeksiyonlarından korunmak için girilen suyun temizliğinden emin olmak gerekiyor. Aynı zamanda çok kalabalık durumlarda havuza girilmesini de önermiyoruz.” diye konuştu.
No Comments
Only registered users can comment.
Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.
Write a comment