Related Articles
Güneş kremi tam koruma sağlamayabilir
Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Romatoloji, Alerji ve İmmünoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Turgut Özer, güneş kremlerinin zararlı ışınları süzdüğünü, ancak tam olarak koruma sağlayamayabileceğini söyledi.
Aşırı sıcakların etkili olduğu bu günlerde sokağa çıkmak zorunda kalan ve rahatsızlıkları bulunanlara uyarılarda bulunan Prof. Dr. Hüseyin Turgut Özer, güneşe duyarlılığı olan kişilerde bazı romatizmal hastalıkların vücutta kabarma ve sivilce görülmesiyle saptandığını söyledi.
Prof.Dr. Özer, “Güneşe çıkınca vücutta kabarma ve sivilceler görülebiliyor. Bu kişiler güneşten korunmalı ve romatizmal rahatsızlık uzman doktorlarca araştırılmalı. Güneşin etkili olduğu saatlerde dışarı çıkılmamalı” dedi.
‘TEMİZ SU TÜKETİN’
Güneşin zararlı etkilerinden kurtulmak için kullanılan koruyucu kremlerin tam olarak koruma görevi yapamayabileceğine dikkat çeken Prof. Dr. Özer, şunları kaydetti:
“Bu kremler zararlı ultraviyole ışınları süzer ancak tam olarak koruma sağlamaz. Krem sürülmeli ama çok uzun süre güneş altında kalınmamalı, gölgede bulunmakta yarar var. Ayrıca şemsiye kullanılmalı ve şapka takılmalı. Sıcak havalarda susuzluğa da dikkat edilmeli. Güneş çarpması riskine karşı yeterli sıvı alınmalı. Sıcak havalarda salgın hastalık riskine karşı temiz su tüketimi önemli. D vitamini açısından aslında bu mevsim uygun bir dönem. D vitamini almak özellikle çocukların gelişimi ve yetişkinlerin kemik erimesi riskine karşı önemli. Çünkü güneş ışığı çocukların büyümesini hızlandırıyor ve yetişkinlerin bazı romatizmal hastalıklarını engelliyor. Yaz kış güneşe çıkılmalı ancak bu sıcak havalarda güneş ışınlarının dik geldiği saatlerde güneşe çıkılmamalı.”
No Comments
Only registered users can comment.
Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.
Write a comment