Senatör Warren: Cumhuriyetçiler hile yaptı!

Senatör Warren: Cumhuriyetçiler hile yaptı!

Demokrat Parti’nin en liberal isimlerinden olan Massachusetts Senatörü Elizabeth Warren, Senatör Al Franken’in seçim yarışına destek için Minesota eyaletinde öğrencilerle bir araya geldi. Waren, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada Cumhuriyetçilere yüklenerek siyaset arenasının hileli olduğunu ve Cumhuriyetçilerin hile yaptığını söyledi.

‘‘Oyun hileli ve Cumhuriyetçiler hile yaptı!’’ diyen Elizabeth Warren, 400 kadar öğrenciye hitap etti. Warren, 12 yıl önce seçim çalışmaları esnasında uçağı düşerek hayatını kaybeden ünlü senatör Paul Wellstone’u anarak, onun halkçı, liberal çizgisinin Demokrat Parti’de devam ettiğini ifade etti.

Minesota eyaletinde 4 Kasım’da yapılacak ara seçimde Franken ile birlikte Demokrat Partili Vali Mark Dayton’da yeniden seçilebilmek için sandığa gidiyor. Kamuoyu yoklamalarına göre eyalette hem Franken hem de Dayton’un yeniden seçimi kazanması bekleniyor.

Waren, cuma günü de Colorado eyaletinin Denver şehrine giderek bir diğer Demokrat Partili Senatör Mark Udall’ın seçim kampanyasına destek olmuştu. Waren ayrıca haftasonu Demokrat Partili Iowa Milletvekili Bruce Braley için de seçim çalışmalarına katıldı. Brale, bu sene emekli olan Demokrat Senatör Tom Harkin’in koltuğu için yarışıyor. Siyasi gözlemciler Iowa’da Cumhuriyetçiler ile Demokratlar arasında senatörlük yarışının kafa kafaya gittiğini belirtiyor.

Demokrat Parti’den 2016 başkanlık seçimi için aday adayı olması yolunda partinin liberal kanadı Warren’a destek olurken, henüz Senatör bu yönde bir karar açıklamadı. Demokrat Parti’de Hillary Clinton’dan sonra başkanlık aday adaylığı için en çok ismi geçenlerden birisi Warren.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.