Obama-Romney Florida’da burun buruna

Obama-Romney Florida’da burun buruna

Başkanlık seçimlerde kritik öneme sahip olan Florida eyaletinde, Başkan Barack Obama ile Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı Mitt Romney’in burun buruna olduğu belirlendi. Yapılan bir kamuoyu yoklaması ile Obama’nın yüzde 48 Romney’in ise yüzde 47 oranında halktan destek aldığını gösterdi.

Demokrat Partilileri için özellikle çok kririk öneme sahip olan Florida’daki seçim sonuçları büyük önem arz ediyor. 2000’deki başkanlık yarışında Demokrat Parti’nin başkan adayı Al Gore rakibi Cumhuriyetçi George W. Bush’a karşı ülke genelinde daha fazla oylamasına rağmen Florida’daki çeşitli sandık oyunları ile seçimi kaybetmişti. Amerika’nın tarihinde büyük öneme sahip olan bu tarihi seçim sonucu dünyanın da kaderini önemli şekilde etkilemişti. Florida bu nedenle Demokratlar için ayrı bir öneme sahip iken 2000’de olduğu gibi yine eyaletin valilik makamında Cumhuriyetçi birinin oturması Obama taraftarlarını oldukça tedirgin ediyor.

PPP kamuoyu şirketi tarafından yapılan kamuoyu yoklamasına göre Başkan Obama Florida’da son bir ayda yüzde 3 oranında destek kaybettiğini de gösterdi. Haziran ayında yine aynı şirket tarafından yapılan ankete göre Obama rakibi Romney’in 4 puan önüne görülüyordu.

26-29 Temmuz tarihleri arasında 871 kişi ile görüşülerek hazırlanan anket ayrıca Obama’nın izlediği politikaya olan desteğin azaldığını da gösterdi. Obama’nın Beyaz Saray’daki performansını beğenmeyenlerin oranı geçen aya oranla 6 puan artarak yüzde 50’e ulaştı. Obama’nın izlediği politikaları destekleyenlerin yüzdesi ise 47 olarak açıklandı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.