California Valisi’nden önseçimi öncesi Clinton’a destek

California Valisi’nden önseçimi öncesi Clinton’a destek

Demokrat Parti’de devam eden başkan adaylığı yarışında Hillary Clinton’a California eyaletinin Valisi Jerry Brown’dan destek geldi.

Demokrat Parti’nin başkan aday adaylarından Clinton’a destek açıklayan Brown, parti içinde mücadelenin bitirilmesi yolunda da diğer başkan aday adayı Senatör Bernie Sanders’dan yarıştan çekilmesi mesajı verdi.

ABD’nin nükleer silah ve küresel ısınma gibi çok ciddi tehditlerle yüz yüze olduğunu belirten Demokrat Partili Vali Brown, ‘‘Yeni bir soğuk savaş kapıda. Biz Demokratların artık kendi içinde kavga etme zamanı değil’’ dedi.

Cumhuriyetçi Parti’nin kuvvetle muhtemel başkan adayı olan Donald Trump’ın 8 Kasım başkanlık seçimlerinde mutlaka durdurulması gerektiğini belirten Brown, bunu da ancak Clinton’ın yapabileceğini söyledi. Brown, ‘‘Gelecek Salı oyumu Hillary Clinton’a vermeye karar verdim. Nedeni ise, ciddi tehlike arz eden Donald Trump’ın durdurulması için kendisinin tek yol olması’’ diye konuştu.

California eyaletinde 7 Haziran’da yapılacak olan önseçimler Demokrat Parti için oldukça önemli. Clinton kazanırsa Sanders, yarışı bitirmese dahi Temmuz ayındaki partinin kurultayına eli güçlü gidemeyecek. Ancak tersi olur ise Demokrat Parti’nin kurultayının bir hayli çekişmeye sahne olması bekleniyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.