Pennsylvania’nın Cumhuriyetçi valisi, Obamacare’i uygulamaya koydu

Pennsylvania’nın Cumhuriyetçi valisi, Obamacare’i uygulamaya koydu

Pennsylvania eyalet yönetimi, Medicaid uygulamasını Beyaz Saray tarafından yapılan sağlık refomuna bağlı olarak genişletmeye karar verdi.

Pennsylvania valisi Tom Corbett bu kararla Düşük Maliyetli Bakım Yasası’na imza atan dokuzuncu Cumhuriyetçi vali olurken yasa 26 eyalet ve başkent Washington D.C’de hayata geçirilmiş oldu.

Cumhuriyetçi Pennsylvania valisi Tom Corbett, bu uygulamayla 500 bin insanın sağlık güvencesine kavuşacağını söyledi. Corbett, dar gelirli insanlara sübvansiyonlar sunacak olan özel sağlık sigortasının farklı gelir grupları için çeşitli alternatifler sunacağını açıkladı.

Yürürlüğe girmeden önce Cumhuriyetçi Parti’nin şiddetle karşı çıktığı sağlık reformunun ‘Düşük Maliyetli Bakım Yasası’na bu partiye mensup bir validen daha destek gelmesi hem uygulamanın hem de izlenen politikanın sürdürülebilirliği konusunda kamuoyundaki inancı artırdı. Cumhuriyetçi Parti, sağlık reformunu eleştirel bir şekilde ‘Obamacare’ diye adlandırmış  ve yasalaşmaması için yoğun çaba göstermişti. Cumhuriyetçiler, kanun Başkan Barack Obama’nın imzasıyla yürürlüğe girdikten sonra ise Hesaplı Bakım Yasası’nı serbest piyasaya devlet tarafından müdahale içerdiği gerekçesiyle Yüksek Mahkeme’ye götürerek iptalini istemişti. Yüksek Mahkeme, Cumhuriyetçi Parti’nin başvurusunu incelemiş ve yasanın Anayasa’ya aykırı bir unsur taşımadığına hükmetmişti.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.