ABD siyasetinde krize neden olan Boehner, ”engel çıksın istemedim”

ABD siyasetinde krize neden olan Boehner, ”engel çıksın istemedim”

ABD siyasetinde krize yol açan Temsilciler Meclisi’nin Cumhuriyetçi Partili Başkanı John Boehner, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’yu protokol kurallarını ihlal ederek davet etmesini, ‘‘engel çıksın istedim’’ diye savundu.

Beyaz Saray’ın karşı çıktığı ve Kongre’deki Demokrat Partililerin tepkisi ile karşılanan davete Boehner, ‘‘Yaptıklarımızın hepsi doğruydu. Başbakanın gelmesini ben istiyorum’’ dedi. Protokol ihlali eleştirisine ise Boehner, ‘‘Bir engel çıkmayacağından emin olmak için böyle yaptım’’ diye savundu.

Gizli saklı birşeyler yapmadığını savunan Boehner, Beyaz Saray ile Netanyahu arasında krize neden olan davetin böyle neticelenmesini arzu etmediğini kaydetti. Boehner, “Ben bunun iki ülke arasında bir fırsat olabileceğini düşündüm, sorun çıkarmasını arzulamadım’’ şeklinde kendisini savundu.

İsrail Başbakanı 18 Mart’ta Kongre’de konuşacak. Beyaz Saray, Netanyahu’nun ABD ziyareti esnasında kendisi ile görüşmeyeceklerini açıklarken bazı Demokrat Partili milletvekilleri ya ziyaretin ertelenmesi ya da protesto edeceklerine dair açıklamada bulunuyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.