Zarrab davasında mahkemede konuşacak ilk isim belli oldu

Zarrab davasında mahkemede konuşacak ilk isim belli oldu

New York’ta tutuklu bulunan Reza Zarrab’ın avukatları, ocak ayında yapılacak olan duruşma öncesi ABD Hazine Bakanlığı eski çalışanı Richard Newcomb’ın mahkemede uzman olarak dinleneceğini söyledi.

Avukatlar, Zarrab’ın Amerikan vatandaşı olmadığını ve bu nedenle ABD’nin İran’a yönelik yaptırımları delmesi nedeniyle suçlanamayacağını iddia ediyor. Mahkemede konuşacak olan eski bakanlık çalışanının avukatların söylemleri destekler mahiyette görüş belirteceği ifade edildi.

Avukatlar, Newcomb’ın 1987-2004 tarihlerinde İran yaptırımlarını takip eden bir uzman olarak görev yaptığına dikkat çekti. Avukatlar, Newcomb’ın, jüri heyetini uzman olarak bilgilendirmesi talebinde bulunacakları belirtti.

New York Güney Bölgesi Başsavcısı Preet Bharara, Zarrab’ın ABD’nin İran’a yönelik yaptırımlarını delmekle suçluyor. Zarrab’ın avukatları ise bu suçlamanın sadece Amerikan vatandaşlarını kapsadığını savunuyor. Bharara ofisinden mahkemeye sunulan memorandumda, 6 Eylül’de yapılacak duruşmaya gerek duyulmadan direk davanın aslına geçilmesi teklifinde bulunmuştu.

 

Mahkeme Hakimi Richard Berman ise Zarrab’ın davanın düşmesi ve iPhone’dan alınan kanıtların sayılmaması için talep ettiği duruşmayı 6 Eylül’de saat 9.30 olarak onadı. Hakim Berman, savunma ve iddia makamalarına 45’er dakika konuşma hakkı vereceğini söyledi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.