Related Articles
Terör olaylarından sonra Müslüman kadınlar tacizin hedefi
Teksas şehrinde yaşayan Leilah Abdennabi arkadaşı Sirat Al-Nahi ile öğle yemeği yiyeceği lokantaya gittiği zaman onu otoparkta ağlarken buldu.
Al-Nabi arabasını park ederken beyaz bir Amerikalı yanına yaklaşarak araba kullanmayı öğrenmesi konusunda sert bir tavır sergilemiş ve sonrasında, “Suudi Arabistan’a geri dön” şeklinde tacizde bulunmuş. Al-Nabi adama inanamayarak ne söylediğini tekrar etmesini istediğinde ise adam Al-Nabi’ye silahı olup olmadığını sormuş ve “beni şimdi vurman gerekir değil mi” şeklinde taciz etmeye devam etmiş.
Adam ve yanındaki kişi lokanta personeli tarafından bir masaya oturtulduğu zaman Al-Nahi ağlamaya devam ediyormuş.
Teksas Üniversitesi’nde okuyan iki arkadaş da Müslüman ve başörtüsü takıyor. Gittikleri lokanta ise Nabil’s Mid-East Feast isimli bir yemeğin de servis edildiği yerel bir lokanta zinciri.
Los Angeles Times’a konuşan Abdennabi, restoran sahibiyle görüşmek istediğinde adamın aldırış etmediğini anlattı. Daha sonra orada bulunanlara bu yapılanların resmen ayrımcılık olduğunu ve, “Neden kimsenin umurunda değil” diye feryat ettiğinde ise aralarından birinin, “Umurumuzda değil” diye bağırdığını söyledi.
Paris ve San Bernandino saldırılarının ardından Müslüman kadınların başörtüleri özellikle erkekler tarafından gözle görülür şekilde tacizin hedefi haline geldi.
Washington merkezli Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi geçen aydan itibaren ülke çapında özellikle başörtüsüne karşı İslamafobik olayların arttığı belgelendi.
Cincinnati’de bir sürücü genç bir Müslüman kadına çarpmaya çalıştı. New York’ta bir müşteri eczanede çalışan başörtülü bir kadına “terörist” diye bağırdıktan sonra ülkeyi terk etmesini söyledi. San Diego’da bir adam hamile bir Müslüman kadının karnına çocuk arabası ile çarptı. San Diego’da ise bir adam bir öğrenciye otoparkta bağırıp başörtüsünü çıkarmaya çalıştı.
Amerika’da yaşayan bazı Müslüman kadınların tacize hedef olmamak için başörtülerini artık takmadığı belirtiliyor. Teksas Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden Profesörü Sahar Aziz’e göre, göçmenler başörtülerini takmayı bırakabilir ancak Al-Nabi ve Abdennabi gibi Amerika’da doğmuş olanların kendilerine verilen haklara olan inançları çok derin, bu yüzden inançlarını feda edeceklerini düşünmüyor.
Aziz Müslüman kadınların çok kolay ayırt edildikleri için bütün bu tacizlerin hedefi olduklarını belirtiyor.
Leilah Abdennabi ve Sirat Al-Nahi yaşadıklarını Facebook ve Twitter’da paylaşmışlar. Kısa sürede pek çok kişi onlara destek mesajı yollamış. Hatta kendilerini güvende hissetmiyorlarsa onlara bir süre refakat edeceğini söyleyen kişiler bile olmuş. Bu durum iki arkadaşın morallerini yerine getirmiş.
Lokanta zincirinin CEO’su ise kendilerini arayarak özür dilemiş.
No Comments
Only registered users can comment.
Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.
Write a comment