ABD’li senatörlerden Obama’ya IŞİD’e karşı harekete geç çağrısı

ABD’li senatörlerden Obama’ya IŞİD’e karşı harekete geç çağrısı

ABD Senato ve Temsilciler Meclisi İstihbarat Komiteleri başkanları ve tanınmış senatörler Başkan Barack Obama’dan IŞİD tehdidine karşı sonuca götürücü bir eylemde bulunmasını istedi.

ABD Kongresi istihbarat komitelerinin cumhuriyetçi ve demokrat başkanları yaptıkları açıklamalarda Obama’nın IŞİD’e karşı strateji geliştirilmediği yönündeki ifadelerini eleştirdi. IŞİD’in ABD’ye doğrudan tehdit olduğunu belirten komite başkanları, IŞİD’e karşı en kısa zamanda kapsamlı kapsamlı bir harekat stratejisi geliştirmesi gerektiğini ifade etti.

Senato İstihbarat Komitesi Başkanı Demokrat Senatör Dianne Feinstein NBC’de yayınlanan “Meet the Press.” programında konuştu.  Obama’yı IŞİD’e karşı mücadelede gereğinden fazla ihtiyatlı bulan Feinstein, “Bu başkan hakkında bir şey öğrendik; O çok ihtiyatlı biri.” ifadesini kullandı. Feinstein, ABD ordusu, Dışişleri Bakanlığı ve diğer kurumların IŞİD konusunda planlar yaptıklarını bildiğini belirterek, “Umarım bu planlar bir stratejiye dönüşür.” dedi.

IŞİD’in “çok tehlikeli insanlardan oluşan bir grup” olduğunu belirten Feinstein, “Durmaya niyetleri olmadığını duyurdular. Bizim üzerimize geleceklerini ilan ettiler. Eğer yapabilirlerse kanımızı akıtacaklarını söylediler.” şeklinde konuştu.

“OBAMA’NIN DIŞ POLİTİKASI MUTLAK BİR DÜŞÜŞTE”

Fox News’teki bir programa katılan Mike Rogeres, Obama’nın dış politikasının ‘mutlak bir düşüşte’ olduğunu dile getirdi. IŞİD’in ABD’ye yönelik bir tehdit olduğunu belirten Rogers, istihbarat birimlerinn bölgeyi ziyaret eden Amerikalıları takip ettiğini söyledi. Her Amerika pasaportu taşıyanın herhangi bir bağlantısının olup olmadığının bilinemeyeceğine dikkat çeken Rogers, bundan dolayı kaygılı olduğunu dile getirdi.

Obama’nın IŞİD’e karşı daha kapsamlı bir müdahaleye girişmemesini eleştiren Rogers, “Masada bazı planlar var. Başkan hiçbir şekilde buna müdahil olmak istemiyor. Bu bir karar, bu bir siyaset, bu bir strateji ama işe yaramıyor.” şeklinde konuştu.

CBS kanalındaki “Face the Nation” programında konuşan Senato Dış İlişkiler Komitesi Üyesi Cuhuriyetçi Senatör John McCain ise IŞİD’e karşı bir an önce harekete geçilmesi ve bu örgütün yok edilmesi gerektiğini söyledi. McCain, “Bu, Amerika Birleşik Devletleri’ne doğrudan bir tehdittir.” dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.