Obama’nın koruması intihar etti

Obama’nın koruması intihar etti

ABD Başkanı Barack Obama’yı korumakla görevlendirilen bir istihbarat ajanı ölü bulundu.

Yetkililer ajan Rafael Prieto’nun intihar ettiğini sandıklarını söylüyor. Prieto’nun bir yabancı ülke vatandaşı ile yaşadığı ilişkiyi amirlerine bildirmediği için soruşturulduğu bildiriliyor.Prieto’nun 20 yıldır çalıştığı Gizli Servis adlı birimden yayınlanan açıklamada “değerli bir meslektaşın ölümünden büyük üzüntü duyulduğu” belirtildi.

Associated Press (AP) ajansına bilgi veren kaynaklara göre evli ve çocuk sahibi olan Prieto, soruşturmada Meksikalı bir kadınla uzun süredir ilişkisi olduğunu itiraf etmişti. AP’ye göre olay, Cartagena skandalına karışan ve Gizli Servis’i herkese eşit muamele etmemekle suçlayan bir ajanın itiraflarıyla ortaya çıktı. Prieto’nun ilişkisinin bir güvenlik riski yaratmadığı bildiriliyor. Rafael Prieto’nun Cumartesi günü arabasında ölü bulunduğu, bu sırada motorun çalışmakta olduğu, ajanın büyük olasılıkla karbonmonoksit zehirlenmesinden öldüğü belirtiliyor. Ölüm olayıyla ilgili soruşturma devam ediyor.

Sivil giyimli Gizli Servis ajanları, başkanı, yardımcısını, ailelerini ve onlara destek olan üniformalı ekipleri koruyor. Servisin ajanları bu yıl başlarında Kolombiya’da bir fuhuş skandalı yaşandığından beri mercek altındaydı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.