Merkel’den Deniz Yücel açıklaması

Merkel’den Deniz Yücel açıklaması

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Alman Die Welt gazetesinin Türkiye Muhabiri Deniz Yücel’in tutuklanmasını eleştirerek, cezanın üzücü ve orantısız olduğunu söyledi.

14 Şubat’ta gözaltına alınan Yücel, “örgüt propagandası ve halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçlamasıyla dün akşam tutuklanmıştı.

Açıklamada Merkel, “Almanya hükümeti Yücel davasında Türk yargısından, tüm demokratik ülkelerin en yüksek değerlerinden olması gereken basın özgürlüğünü dikkate almasını bekliyor. Yücel’in adil ve hukuka uygun bir muamele görmesi için ısrarımızı sürdüreceğiz ve umuyoruz ki Yücel en yakın zamanda özgürlüğüne kavuşacaktır” dedi.

Die Welt muhabirinin tutuklanmasına Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel de tepki gösterdi.

Merkel’den daha sert bir dil kullanan Gabriel cezanın ‘iki ülkenin basın ve düşünce özgürlüğü konularına ne kadar farklı yaklaştığınının bariz bir örneği’ olduğunu belirtti.

Gözaltına alındıktan iki hafta sonra dün İstanbul Adliyesi’ne getirilen Deniz Yücel, savcılıktaki sorgusunun ardından tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edilmişti.

Yücel’in Enerji Bakanı Berat Albayrak’ın hacklenen e-postalarına yönelik haberleri nedeniyle “Terör örgütüne üye olmak, kişisel verileri kötüye kullanmak ve terör propagandası” yaptığı da öne sürülüyor.

Aynı soruşturma kapsamında gazeteciler Tunca Öğreten, Ömer Çelik ve Mahir Kanaat da tutuklanmıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.