Ferguson’da protestocular ile polis arasında gerginlik devam ediyor

Ferguson’da protestocular ile polis arasında gerginlik devam ediyor

Missouri’nin  Ferguson şehrinde, sokağa çıkma yasağının başlamasına az bir zaman kala polisle protestocular arasında gerginlik devam ediyor.

Missouri Valisi Jay Nixon, bugün Ferguson şehrinde sokağa çıkma yasağı ilan etmişti. Yerel saatle 00.00’dan sabah saat 05.00’a kadar sürecek yasak için polis bölgede geniş güvenlik önlemleri aldı. Protestocular ise saat 00.01’de dışarıda olacaklarını, yasağın olayları daha da tırmandıracağını bildirdi. Polis kalabalık gruplar şeklinde şehrin merkezi yerlerinde hazır bir şekilde beklemaya başladı. Yetkililer, şehirdeki asayiş durumuna göre sokağa çıkma yasağının uzatılabileceğini söyledi.

18 yaşındaki Michael Brown’nun, polis tarafından vurulmasından sonra şehirde eylemler başlatılmıştı. Polis, eylemcilere plastik mermi, göz yaşartıcı gazla müdahale etmesi ise büyük bir tepki toplamıştı. Vali Nixon, şehirdeki gerginliği düşürmek için yerel polis birimini siyahi bir polis şefine bağlamıştı. Polis şefi ise genç yaştaki siyahi genci vuran polisin kimliğini açıklamıştı. Bütün bunlara rağmen Ferguson halkı protestolarına devam etti.

Adalet Bakanlığı, siyahi gencin öldürülmesi olayında insan haklarını ihlal eden bir durumun olup olmadığını dikkatli bir şekilde araştırdıklarını duyurdu.

ABD’nin birçok eyaletinde ‘Eller yukarı, ateş etme’ eylemleri başlatılarak, Ferguson halkına destek yürüyüşleri yapılıyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.