Related Articles
Dünya aydınları Kimse Yok Mu’yu anlattı
Dünyanın 100’den fazla ülkesinde din, dil, ırk ayrımı yapmadan muhtaç insanların yardımına koşan Kimse Yok mu Derneği yaptığı faaliyetlerle dünyadaki aydınlar tarafından takdir görüyor.
Savaş, terör gibi sebeplerden dolayı birçok kuruluşun gidemediği bölgelere Kimse Yok Mu’nun ulaştığını belirten aydınlar, herhangi bir menfaat gözetmeden yardım elinin uzatıldığına vurgu yaptı. Ayrıca derneğin İslam’ın insanları kucaklama idealini yansıtmaya çalıştığını söyleyen aydınlar yapılan faaliyetlerle ilgili memnuniyetlerini dile getirdi.
Houston Üniversitesi Prof. Helen Rose Ebaugh: Yardım faaliyetlerinin, Hizmet Hareketi’nin en güçlü noktalarından biri olduğunu düşünüyorum. Kimse Yok Mu’yu ziyaret ettiğimde çok etkilenmiştim.
Chicago İslam İlişkileri Konseyi Ahmed Rehab: En zor bölgelere gidiyorlar. Yanlızca Haiti’ye değil -ki orası çoğunluk itibariyle Müslüman değildir- dünyanın farklı bölgelerine de gidiyorlar. Hatta başka hayır kurumlarının bulunmadığı yerlere dahi gidiyorlar. Savaş, terör ya da benzeri şiddet nedeniyle diğer kurumların gitmekten çekindiği yerlere dahi. Örneğin Somali ve Irak’ın bazı bölgeleri gibi.
Lüteriyen Teolojik Seminer Philadelphia Dr. Jon Pahl: Bana göre bu, dini tecrübe ve gerçeğin en üst perdeden ifade ediliş şeklidir. Yani kelimelerle değil aksiyonla hizmet etmek. Dolayısıyla dünya çapındaki çalışmalarıyla Kimse Yok Mu gibi kuruşların faaliyetlerini ihtiyaç içindeki insanlar adına memnuniyetle karşılıyorum.
Kuzey Teksas Üniversitesi Prof. Sheryl Santos-Hatchett: Dünyada çok fazla acı var. İnsanlar tedavi görmüyor. Sağlık ihtiyaçlarını karşılayamıyor. Hizmet’in yardım kuruşları işte bu boşluğu doldurmaya çalışıyor ve özellikle savaş geçirmiş ve korkunç şeyler yaşamış bölgelerdeki birçok insana yardım ediyorlar. Hizmet Hareketi olmasa bunları kim yapardı?
Avukat Robert S.Bennett: Doktorlar hapishanelere gidiyor ve mahkumlarla ilgileniyorlar. Dünyanın çeşitli yerlerine gıda ve ihtiyaç malzemeleri gidiyor. Bu kişilerin kendilerini yardım etmeye motive etmeleri sayesinde ve Sayın Fethullah Gülen’in onlara verdiği eğitim ve ilhamın sayesinde, insanlığın bir parçası olmaya ve insanlara hizmet etmeye çalışıyorlar.
Dini çalışmalar, Kutsal Aile Üniversitesi Prof. Joseph Stoutzenberger: Bu öyle bir hareket ki, bir problemi gördüğü zaman, ‘evet bir problem görüyoruz, şimdi bu probleme nasıl bir çözüm bulabiliriz?’ diye düşünüyor. Ne, ‘Evet, bundan nasıl bir kazancımız olabilir? şeklinde bir hesaplarını hissettim, ne de ‘Bu bizim işimize nasıl yarayabilir?’ düşüncesini. Onun yerine, ‘bizim insanlara yardım etmemiz gerekiyor. Bunu nasıl yapabiliriz?’ diye düşünüyorlar. Böyle bir yaklaşımdaki özgürlük ve kendini hiçe sayma çok hoşuma gidiyor.
Kuzey Florida Üniversitesi Assoc. Prof. Parvez Ahmed: Hizmet Hareketi afet alanlarına gittiğinde, çoğunluğu Müslüman olan yerlerde de, çoğunluğu Müslüman olmayan yerlerde de İslam’ın en yüksek ideallerinden birini yansıtabilme adına tüm insanlara aynı şekilde hizmet ediyorlar. İnsanları kucaklama idealini yansıtmaya çalışıyorlar.
Chicago İslam İlişkileri Konseyi Kareem İrfan: Diğergamlık hissi, ahirette kazanmak için bu dünyada vermek gerektiği anlayışı, ve bunu da hep birlikte çalışan bir takımın parçası olarak yapmak, işte bu Hizmet Hareketi’ni ayrıcalıklı kılan olağanüstü bir özelliktir. Dualarım onlarla beraberdir. Umuyorum ve dua ediyorum ki bu hizmet etme, yaptığımız her şeyin mükemmel olmasına gayret etme ve karşılık beklemeden verme kavramları hakiki anlamda Müslüman kimliğinin bir parçası haline gelir ve dünya üzerindeki kurum ve organizasyonlar da bunları benimser ve böylelikle sosyal bir kalkınmanın bir parçası olur.
No Comments
Only registered users can comment.
Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.
Write a comment