ABD Ulusal Basın Kulübü: Basın kuruluşlarının itibarsızlaştırılması kaygı verici

ABD Ulusal Basın Kulübü: Basın kuruluşlarının itibarsızlaştırılması kaygı verici

ABD Ulusal Basın Kulübü (NPC), Türkiye’de özgür ve bağımsız basına kuruluşlarına yönelik itibarsızlaştırma eylemlerinden derin endişe duyduklarını açıkladı.

AK Parti’nin kazandığı 1 Kasım seçiminin ardından yazılı açıklama yapan NPC, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın basına yönelik baskılarını sürdürdüğü belirtti.

AK Parti’nin parlamentonun çoğunluğunu kaybettiği 7 Haziran seçimlerinden 1 Kasım’a kadar 40 gazetecinin tutuklandığına dikkat çekilen açıklamada, “Bu rakamın geçtiğimiz yıla göre 6 kat arttığını gösteriyor.”

Açıklamada, İpek Koza Holding’e el koymadan duyulan kaygı dile getirilerek, “Ulusal Basın Kulübü, Türk hükümetini el koymanın siyasi motivasyonlu değil de cezai soruşturma sonucu gerçekleştiğini ortaya koyan deliller göstermeye davet ediyor.” ifadelerine yer verildi. Aksi halde delil sunamayan hükümetin İpek Koza’yı yöneticilerine iade etmesi ve gazetecilerin işlerini yapmasına müsaade etmesi gerektiği vurgulandı.

Basın açıklamasında NPC Başkanı John Hughes’un konuya ilişkin değerlendirmelerine de yer verildi. Türkiye’de yaşananlardan büyük endişe duyduğunu kaydeden Hughes, “Özgür ve bağımsız medya olmadan Türk halkı gerçek tartışmalardan ve demokrasi sürecinden mahrum bırakılacaktır” dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.