Zarrab, New York’a uçakla transfer edilecek

Zarrab, New York’a uçakla transfer edilecek

Oklahoma City Transfer Merkezi’nde (FTC) tutuklu bulunan Reza Zarrab’ın New York’a uçakla nakledilmesi bekleniyor. Son olarak Atlanta’dan Oklahoma City’e transfer edilen Zarrab’ın, New York’a ne zaman gönderileceği belli değil.

Oklahoma City Transfer Merkezi yetkilileri, mahkumların uzak olan bölgelere genellikle uçakla gönderildiğini söyledi.

Bazı mahkumların 24 saat içinde transfer edilebildiklerini belirten yetkililer, “Uzak mesafeye gidecek olan mahkumlar genelde uçakla götürülüyor. Transfer prosedürü 4 ile 6 hafta arasında değişebiliyor. Bu konuda net bir şey söylemek zor” şeklinde bilgi verdi. Zarrab’ın sadece mahkumların bulunduğu uçakla New York’a nakledilmesi bekleniyor.

New York Güney Bölgesi Savcılık Ofisi (SDNY) yetkilileri, Zarrab’ın ne zaman hakim karşısına çıkartılacağı konusunda kesinleşen bir tarih olmadığını belirtti.

Miami’de tutuklandıktan sonra ‘kefaretle serbest kalma’ talebinden vazgeçen Zarrab’ın New York yolculuğuna geçtiğimiz hafta başlamıştı.

Miami’den New York’a getirilmek üzere yola çıkartılan Zarrab, ilk olarak Florida’nın Tallahassee cezaevine nakledilmişti. Daha sonra ikinci durak olarak  Atlanta’ya gönderilen zanlı burada 5 gün kaldıktan sonra, Oklahoma City’e transfer edilmişti.

Zarrab, 19 Mart’ta Miami Havaalanı’nda FBI tarafından tutuklanmıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.