Cumhuriyetçilerde işler karışıyor; Carson partisinden ayrılma sinyali verdi

Cumhuriyetçilerde işler karışıyor; Carson partisinden ayrılma sinyali verdi

Cumhuriyetçi Parti’nin 2016 başkanlık seçimi aday adaylarından olan emekli doktor Ben Carson, Ulusal Cumhuriyetçi Komitesi’ne (RNC) ateş püskürdü. Carson, adaylık yarışından çekileceği gibi partisinden dahi ayrılabileceğini dile getirdi.

Washington Post (WP) gazetesinin haberine göre, RNC Yönetim Kurulu Başkanı Reince Priebus ve 20’den fazla parti yöneticisi ile diğer bir aday adayı Donald Trump Washington DC’de birlikte akşam yemeğini yedi. Yemekte Prşebus ve yanındakilerin eyaletlerde önseçimler başlamadan tüm aday adayların bir adaya destek vermesi istediğinde bulunduğu ve Trump’ın da buna sert tepki gösterdiği dile getirildi.

WP’in haberine bir açıklama ile cevap veren  Carson, “Eğer  Cumhuriyetçi Parti’nin liderleri bu partiyi dağıtmak istiyorlarsa Washington DC’de yapmış oldukları yemekli toplantı gibi toplantılar yapmaya devam etsinler’’ dedi.

Yayınladığı mesaj ile partisine ateş püsküren Carson, Washington Post gazetesinde çıkan haberin yalan olması için dua ettiğini söyledi. Yazılanların doğru olması durumunda partisinden ayrılacağı tehdidinde bulunan Carson, “Eğer bu yazılanlar doğru ise her partilinin ihanete uğradığını bilmesi gerek. Ben de burada duramam. Size garanti ederim ki partiyi tek terk eden Donald Trump olmayacaktır’’ diye konuştu.

Carson, önümüzdeki yaz Cleveland şehrinde yapılacak olan Cumhuriyetçi Parti Kurultayı’nın parti liderlerinin bu şekilde davranması durumunda son kurultay olacağını savundu.

Carson şöyle konuştu; “Adil bir şekilde kaybetmeye razıyım, eminim Donald da böyle düşünüyordur. Ancak göz göre göre hakımızın çalınmasına seyirci kalamam. Ben aday olmuş biriyim. Eğer ben kazanamazsam kazanana destek vereceğim’’ dedi.

ABC News’a açıklamada bulunan Carson, partisinden duyduğu rahatsızlıktan dolayı yarışa bağımsız olarak devam edeceği yolundaki yorumların doğruyu yansıtmadığını ifade etti. Carson, “Ben bu yolsuzluğun bir parçası olmak istemem. Eğer bu iş böyle sürerse yarıştan çekilir Cumhuriyetçi Parti’den de ayrılırım’’ dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.