NYT’ye Erdoğan’la ilgili konuşan kişi adını vermekten korktu

NYT’ye Erdoğan’la ilgili konuşan kişi adını vermekten korktu

ABD’nin saygın gazetesine Türkiye’de son günlerde yaşanan gelişmelere ilişkin konuşan kişi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaretten ceza alma korkusundan soyismini vermekten kaçındı.

New York Times’ta, “Kürtlerle artan çatışmaların yaşandığı Türkiye’de istikrarsızlık hissi hakim” başlığıyla yayınlanan makalede Türkiye’de yaşanan terör olayları, protesto gösterileri ve bu gelişmelerin ekonomi üzerindeki etkisi ele alındı.

Haberde, yakın dönemde demokratik, müreffeh ve güvenli bir ülke imajı vererek Ortadoğu’yu ekileme ve şekillendirme çabası taşıyan Türkiye’nin Kasım’daki seçimler öncesinde ekonomik ve siyasi istikrarsızlıkla karşı karşıya olduğuna dikkat çekildi. İstikrarsızlığın Türk turizmine olumsuz etki ettiğine dikkat çekilen haberde, resmi rakamlara göre ikinci çeyrekte turizm gelirlerinin yüzde 14 azaldığı kaydedildi.

Haberde, çeşitli mesleklerden bazı vatandaşlar ve Türkiye’ye seyahate gelen turistlerin görüşlerine de yer verildi.

İsminin Ahmet olduğunu söyleyen bir kişi, “Teröristlere ve bu ülkeyi kendi siyasi çıkarları için savaşa sürükleyenlere lanet olsun” dedi. Ahmet’in Cumhurbaşkanı’na hakaretten cezalandırılmaktan korktuğu için soyismini vermek istememesi dikkat çekti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.