Vatan Emniyet’te hukuk katliamı; Ekrem Dumanlı, 80 saat sonra ifade veriyor

Vatan Emniyet’te hukuk katliamı; Ekrem Dumanlı, 80 saat sonra ifade veriyor

Özgür medyaya darbe operasyonu ile gözaltına alınan gazetecilerin sorgu süreci, hukuk skandallarına sahne oluyor.

80 saat sonra ifadeleri alınmaya başlanan Zaman Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı ve Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca’nın maruz kaldığı hukuksuzluklar 12 Eylül darbe dönemini aratmıyor.

İşte o hukuksuzluklar:

1-Hiçbir somut isnat ve delil olmaksızın iki köşe yazısı ve bir haberin yer aldığı gazete kupürü bahane yapılarak gözaltı kararı alındı.

2-Hukuk tarihinde sadece darbe dönemlerinde rastlanan bir uygulamayla, soruşturma Savcısı Hasan Yılmaz, gözaltındaki isimlerin sorgularını Emniyet’te silahların gölgesinde alıyor. Polis kontrolündeki bir binada adeta her dakika savunma hakkı baskı altına alınıyor.

3-Dördüncü güne kadar ifade işlemleri tek savcı eliyle alınırken, 15.15 itibariyle Zaman Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı’nın ifade alma işlemine 3 savcı girmeye karar verdi.  Soruşturma savcısı Hasan Yılmaz’ın yanı sıra 22 Temmuz’daki hukuksuz sahur operasyonlarına imza atan Savcı İrfan Fidan ve Fuzuli Aydoğdu katılıyor.

4-Avukatların telefonlarının alınarak, avukatlara kimlik sorularak ve 20 avukat bir odada çalışmak mecburiyetinde bırakılarak sindirme yöntemleri uygulanıyor.

5-İlk günden itibaren avukatlar ve gazetecilerin savunma hakları ellerinden alındı. Dosya gösterilmediği için avukatlar, müvekkillerinin neyle suçlandığını bile öğrenemedi.

6-Gazeteci avukatlarının itirazına rağmen 80 saatlik gözaltı süresince tek bir soru bile sorulmadı. Gözaltı işlemi cezalandırmaya dönüştürüldü, hürriyeti tahdit suçu işlendi.

7-14 Aralık’ta gözaltı ve arama kararları ile basın özgürlüğü ayaklar altına alınarak, Türkiye’nin en yüksek tirajlı gazetesinin merkezine baskın düzenlendi.

8- Gözaltındaki gazeteciler sağlık kontrollerinde basından kaçırılıyor. Her gün ayrı bir hastaneye götürüldü. Konuşmaları ve görüntülenmeleri engellendi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.