Bu yiyecek ve içecekler bunamayı engelliyor

Bu yiyecek ve içecekler bunamayı engelliyor

İşte bunamayı engelleyen gıdalar:

Kahve: Kahvenin Alzheimer gelişme riskini azalttığı belirlendi. Kahvenin insan sağlığı üzerindeki etkilerini bilimsel olarak ortaya koymaya çalışan “Institute for Scientific Information on Coffee” isimli kuruluşun yayınladığı rapora göre, günde 3-5 fincan kahve içmek Alzheimer hastalığı riskini yüzde 20’ye kadar azaltabiliyor.

Yeşil sebzeler: Chicago’da bulunan Rush Üniversitesi’nde görevli araştırmacılar, 2-10 yıl süreyle her yıl 950 yaşlı insanın beslenmesiyle zihinsel yeteneklerini değerlendirdiler. Her gün bir ya da 2 kez ıspanak, karalahana gibi yeşil yapraklı sebze yiyen katılımcıların zihinsel yeteneklerinde daha az azalma olduğu görüldü.

Kakao: Colombia Üniversitesi Tıp Merkezi’nde görevli araştırmacılar kakao çekirdeklerinin yaşlılarda hafıza kaybını engellediğini açıkladılar. Çekirdeğin içindeki flavanoller sayesinde yaşlıların zihinsel yetenekleri artıyor.

Akdeniz tarzı beslenme: 2013 yılında Alabama Üniversitesi’nde yapılan araştırmaya göre, bu şekilde beslenenlerin 60’lı yaşlarına geldiklerinde düşünme ve hafıza yeteneklerinde sorunlarla karşılaşma risklerinin yüzde 19 daha az olduğu belirlendi. Doymuş yağ, kırmızı et ve süt ürünlerinin tüketimini sınırlandırıp balık ve tavuk gibi Omega-3 yağ asitleri bakımından zengin gıdalar ile bol sebze tüketmek, bunama gibi durumlarla savaşmaya yardımcıdır.

Çilek türleri: 2012 yılında Harvard Tıp Okulu’nda görevli ekip, her hafta 75 gram yaban mersini ve 150 gram çilek yemenin zihinsel yaşlanmayı 2,5 yıl ertelediğini iddia etti.

Yeşil çay: Japonya’da yapılan ve 60 yaş üzeri 700’den fazla kişinin katıldığı araştırmaya göre, düzenli olarak yeşil çay içmek bunama oranını düşürüyor. Haftada 1 ile 6 gün boyunca yeşil çay içmek zihinsel kaybınızı azaltıyor.

Köri: 2014 yılında “Institute of Neuroscience and Medicine” isimli dergide yayınlanan çalışmaya göre, körinin içindeki bileşen Alzheimer gibi nörodejenarif hastalığa sahip insanların beynini onarıyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.