Hollywood’ta yapılacak 3 şey

Hollywood’ta yapılacak 3 şey

Açıkça söylemeli ki, Hollywood, Los Angeles (LA) şehrinin sadece bir semti olmasına rağmen tartışmasız şehirden daha meşhur. Bu sebeple yerli ve yabancı turistler tarafından ABD’nin en çok ziyaret edilen yerlerinin başında geliyor.

Özellikle Oscar törenlerinin yapıldığı dönemde hayran oldukları ünlüleri görmeye gelen turistlerle dolup taşan Hollywood, bu yıl da 15 Ocak’ta gerçekleşecek olan törene ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Hollywood’un en hareketli yeri, turistlerin hayranı oldukları ünlülerin yıldızlarını görmeye geldikleri “Walk of Fame” adlı Caddesi. Kodak Tiyatrosu ve Grauman Çin Tiyatrosu da aynı cadde üzerinde yer alıyor.

1- Walk of Fame (Ünlüler Geçidi) Caddesi

Son sözü baştan söylemek ve dürüst konuşmak gerekirse bu cadde sizi hayal kırıklığına uğratabilir. Bu kadar ünlü bir yerde, cadde boyunca sıralanmış irili ufaklı hediyelik eşya, kostüm dükkanları ve onlara eşlik eden ucuz görünümlü barlar adeta İstanbul’un Mahmut Paşa’sını ve New York’un Time Square’ini size bir arada sunuyor.

Yol boyunca siz insan yığınlarını aşarak başınız önünüzde kaldırımlarda hayranı olduğunuz ünlünün yıldızını iki bin beş yüz yıldız arasında bulmaya çalışarak yürümeye çalışırken üzerinde Cadılar bayramı Halloween’de sıkça gördüğünüz kostümlerle, Örümcek Adamlar, polisler, prensesler, hemşireler ve ünlülerin şarkı söyleyen dans eden taklitleri sağınızdan solunuzdan geçerek sizinle fotoğraf çektirip bahşiş alma çabası içinde sizi bunaltabilir! Hatta küçük çocuklar ve kalabalık bir gurupla gidiyorsanız zaman zaman birbirinizi kaybederek emniyet endişeleri yaşayabilirsiniz.

İlle de görmek istediğiniz bir ünlünün yıldızı varsa kalabalığı nisbeten aşabilmek için semti sabah saatlerinde görmeyi tercih edebilirsiniz. Ayrıca caddeye gitmeden önce yıldızın yerini araştırıp yol tarifiyle gitmenizde de fayda var.

Bana sorarsanız yıldızlar arasında en dikkat çekici olan dünyaca ünlü boksör Muhammed Ali’nin yıldızı. Zira Peygamber Efendimiz’in ismini taşıyan boksör, hassas davranarak yıldızının yerlerde çiğnenmesini engellemek için duvara astırmış. Böyle olunca Kodak Tiyatrosu’nun duvarında yer alan yıldızı aramadan elinizle koymuş gibi şıp diye buluyorsunuz.

2- Oscar Törenleri’nin ev sahibi tarihi Kodak Tiyatrosu

LA’e 12-15 km uzaklıkta bulunan Hollywood Bulvarı’nda yer alan en önemli mekan kuşkusuz Oscar Ödül Törenlerine ev sahipliği yapan eski adıyla Kodak yeni adıyla Dolby Tiyatrosu (Dolby Theatre) Binanın adı Kodak’ın batması sonucu değiştirilmiş.

Yaklaşık 3 bin 400 kişilik bir salonu olan Dolby Tiyatrosunda, yıl boyunca çeşitli müzikal ve oyunlar sergileniyor. Buraya kadar gelmişken bu muhteşem salonda bir oyun ya da konser izleme şansını kaçırmak istemiyorsanız tiyatro salonunun resmi internet sitesinden güncel program detaylarına ulaşabilir, sıra beklemeden biletinizi satın alabilirsiniz.

3- Grauman’s Çin Tiyatrosu

Yaklaşık iki bin beş yüz kişi kapasiteli eski ve halen yaygın olarak bilinen adıyla Grauman Çin Tiyatrosu ve yeni adıyla yeni adıyla TCL Chinese Theatre salonunun en dikkat çekici özelliği Uzak Doğu’ya has mimarisi.

Yıl boyunca çeşitli film gösterimlerinin ve farklı ilgi alanlarına yönelik organizasyonların düzenlendiği bu salonun hemen önündeki kaldırımda ise dünyaca ünlü isimlerin el ve ayak izlerinin yanı sıra imzalarının da sergilendiği ‘kaldırım’ turistlerin önünde uzun kuyruklar oluşturduğu bir alan.

Günün her saati yoğun bir trafiği olan semti, arabanızı bir ara sokağa ya da cadde üzerinde art arda sıralanmış oto parklardan birine park edip yaya olarak gezebilirsiniz. En rahat ayakkabınızı giymeyi unutmayın ve hava sıcaksa şapka, güneş gözlüğü gibi eşyalarınızı arabada unutmamaya dikkat edin. Fotoraf makinanıza ve cep telefonunuza sahip olun zira sokak dansçıları ya da kostümlüler elinizden kapıp sizle zorla fotoğraf çektirip bahşiş isteyebilir.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.