Ferguson olayları için ifade özgürlüğünü hatırlatan Obama, polisi uyardı

Ferguson olayları için ifade özgürlüğünü hatırlatan Obama, polisi uyardı

ABD Başkanı Barack Obama, Michael Brown olayında göstericilere müdahale eden polisin ağır askeri teçhizat kullanımını tekrar gözden geçirmesi gerektiğini söyledi.

Beyaz Saray’da basın mensuplarının karşısına geçen Başkan Obama, Ferguson’da yaşanan olaylar ve ABD’nin, Selefi Irak Şam İslam Devleti’ne (IŞİD) karşı yürüttüğü operasyon hakkında bilgi verdi. Ferguson’daki olaylarla ilgili devamlı bilgilendirildiğini söyleyen Başkan Obama, ABD’deki ‘ifade özgürlüğünü’ hatırlatarak, polisin, ağır askeri teçhizat kullanımını tekrar gözden geçirmesi gerektiğini ifade etti. Brown’un öldürülmesi ile ilgili yürütülen soruşturmayı yakından takip etmek için Adalet Bakanı Holder’ın bölgeye gideceğini belirten Obama, soruşturmanın titiz bir şekilde takip edildiğini söyledi.

Protestoculara sakin olmaları çağrısında bulunan Başkan Obama, “Barışçıl olan bir protestoyu, küçük bir grup ‘olay’ haline getiriyor. Birbirimizi yaralamak yerine iyileştirmeyi tercih etmemiz lazım. Polise saldırarak ve yağma yaparak olay çözülmez.” dedi.

Obama, Ferguson’da görev yapacak Ulusal Muhafız’ların sınırlı yetkilerde olmasını temenni etti. Missouri Valisi Jay Nixon, bugün yaptığı açıklamada bölgeye Ulusal Muhafız’ların gönderilmesine karar vermişti.

“IŞİD’E KARŞI IRAK DEVLETİNE YARDIM ETMEYE DEVAM”

ABD Başkanı Barack Obama, ABD askerlerinin verdiği destek sayesinde Musul yakınlarında bulunan barajın IŞİD’in elinden alındığını söyledi. ABD’nin, bölgede insani yardım çalışmalarına devam ettiğini ifade eden Başkan Obama, IŞİD ile mücadele konusunda herhangi bir tarih vermedi. Irak’ta kurulan yeni hükümeti desteleyeceklerini yenileyen Obama, IŞİD’in başta Irak olmak üzere tüm bölge için tehlike oluşturduğunu kaydetti. IŞİD’e karşı operasyonun hava destekli olacağını belirten Başkan Obama, kara harekatı düşünmediklerini tekrarladı.

Ayrıca Obama yönetimi, Irak’ta kurulan yeni yönetimde Sünni, Şii ve Kürtlerin de yer alması için baskı yaptığı ifade edildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.