Temsilciler Meclisi Obama’yı dava etmek için karar aldı

Temsilciler Meclisi Obama’yı dava etmek için karar aldı

Temsilciler Meclisi, Meclis Başkanı Cumhuriyetçi John Boehner’e Başkan Barack Obama’yı dava etme yetkisi verdi.

Bugün beş haftalık yaz tatiline çıkacak olan Meclis, Obama’nın sağlık reformunda söz verdiği uygulamaları hayata geçirmemesi nedeniyle dava edeceği belirtildi. Cumhuriyetçiler, sağlık reformu paketinde işçilere yönelik bazı uygulamaların yerine getirilmemesine karşın Obama’yı görevini kötüye kullanmakla itham ediyor. Obama’nın sağlık reformuna başından beri sıkı muhalefet eden Cumhuriyetçiler özellikle reform paketinde bulunan ‘Hesaplı Sağlık Hizmetleri Yasası’nı devre dışı bırakma gayretinde.

Meclis’te çarşamba günü görüşülen Başkan’a dava açma teklifi 201’e karşı 225 oyla kabul edildi. Meclis Başkanı Boehner, ‘‘Bu Demokrat veya Cumhuriyetçiler ile ilgili bir mesele değil. Konu, korumak üzerine yemin ettiğimiz Anayasa’nın ihlaline karşı bir görevi yerine getirmekdir.’’ dedi.

Meclis tarafından kabul edilen yetki ile John Boehner, Başkan Obama’yı dava edebilecek. Boehner’in daha önce de Obama’yı dava edeceği yönünde açılamasına Beyaz Saray’dan, ‘‘Edeceksen et.’’ cevabı gelmişti.

Demokratlar, Cumhuriyetçilerin desteği ile Meclis’ten geçen kararı ‘boşa zaman harcamak’ olarak yorumladı. Demokrat Partili Steve Cohen (Tennessee), ‘‘Meclis’in daha önemli işler için çalışması gerekirken böylesine boş işlerle zaman öldürmesi çok saçma.’’ dedi.

Meclis’te alınan kararın Obama’nın başını ağırtması beklenmiyor. Meclis’teki Azınlık Lideri olan Demokrat Partili Nancy Pelosi (California), Amerikan halkı için yapılması gereken onca iş varken böylesine gereksiz bir işle milletvekillerinin oyalanmasının yanlış bir politik hesap olduğunu savundu. Pelosi, ‘‘Cumhuriyetçiler özel çıkarlarını milletin ihtiyaçlarının önüne koymuş, gözü aç şekilde mahkeme yolunu tutmuşlardır.’’

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.