Obama göçmen krizi için Orta Amerika ülke liderleri ile görüşecek

Obama göçmen krizi için Orta Amerika ülke liderleri ile görüşecek

Başkan Barack Obama, kendi partisinden de tepkiler gelmesi üzerine kaçak göçmen çocuk krizini aşabilmek için Orta Amerika ülkeleri liderleri ile görüşecek.

Son haftaların en sıcak gündemi haline gelen ‘sınırdan kaçak girmeye çalışan çocukların geldikleri ülkeye iadesini sürecini hızlandırma’ çalışmaları yapan Obama, kendi partisi içinden ve sivil hak savunucularından gelen tepkileri aşabilmek için yollar arıyor. Obama, önümüzdeki hafta El Salvador, Honduras ve Guatemala liderleri ile görüşecek.

Obama’nın refakatsiz şekilde ABD’ye kaçak giren çocukların sınırdışı edilmesini hızlandırılması için verdiği talimatın geçtiğimiz hafta etkili olduğu görüldü. Texas eyaletinin Rio Grande Valley sınır kapısının verilerine göre kaçak göçmen çocuk sayısında ciddi azalmanın olduğunu açıkladı. Geçtiğimiz ay içerisinde haftalık 2 bin kaçak göçmen çocuğun girdiği belirtilirken bu sayının içinde bulunduğumuz ay için binin altına düştüğü kaydedildi.

Başkan Obama, önümüzdeki cuma günü Beyaz Saray’da Guatemala Başkanı Otto Perez, Honduras Başkanı Juan Orlando Hernandez ile El Salvador Başkanı Salvador Sanchez Ceren’i konuk edecek. Liderlerin görüşmesinde Meksika üzerinden ABD sınırını geçmeye çalışan kaçak göçmen çocuk krizinin nasıl önlenebileceği masaya yatırılacak. Görüşmelere Başkan Yardımcısı Joe Biden’da katılacak.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.