Obama, Clinton ile fena dalga geçti

Obama, Clinton ile fena dalga geçti

ABD Başkanı Barack Obama, yeni hesabı POTUS üzerinden Bill Clinton ile fena dalga geçti.

Başkan Obama’nın Amerika Birleşik Devletleri Başkanı’nın (President of the United States) kısaltması ‘POTUS’ olarak açtığı yeni hesabı ‘kişisel hesabım’ şeklinde duyurması eski Başkan Bill Clinton’ın dikkatini çekti.

POTUS adıyla kişisel hesap olamayacağını düşünen Bill Clinton Twitter üzerinden Başkan Obama’ya “ Twitter’a hoşgeldin. Bu kullanıcı adı ofiste mi kalacak” şeklinde bir soru sordu.

Bu soru üzerine Başkan Obama, POTUS hesabının Beyaz Saray’ın kontrolünde olacağını belirten bir twit attı. Obama twitine şu ifadeyi de ekledi: “FLOTUS ile ilgilenen birini biliyor musun?”

ABD Başkanlarının eşlerine ‘First Lady’ deniyor. “FLOTUS” (First Lady of the United States) ABD Başkanı’nın eşinin resmi hesabı. Şuanda Obama’nın eşi Michelle Obama tarafından kullanılıyor.

Bill Clinton’ın eşi Hillary Clinton 2016 başkanlık seçimlerinde ABD Başkanlığı’na en güçlü aday olarak gösteriliyor. Clinton seçimi kazanırsa ABD’nin ilk kadın başkanı olacak. Bill Clinton ise ABD Başkanı’nın eşi.

Obama bu twiti ile Clinton’a Hillary Clinton’ın başkan olması halide FLOTUS hesabını kullanabileceği şeklinde bir şaka yapıyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.