Obama: CIA’nın kullandığı metotlar, ABD’nin dünyadaki duruşuna zarar verdi

Obama: CIA’nın kullandığı metotlar, ABD’nin dünyadaki duruşuna zarar verdi

ABD Başkanı Barack Obama, ABD Merkezi Haberalma Teşkilatı’nın (CIA) 11 Eylül saldırıları sonrası terör şüphelilerine uyguladığı işkence içeren gözaltı ve sorgulama tekniklerine dair yayınlanan rapor için “Kullanılan bu teknikler ABD’nin dünyadaki duruşuna zarar verdi. Müttefik ve ortaklarımızla ile birlikte çıkarlarımızı takip etmemizi daha da zor hale getirdi.” dedi. Başkan Obama bu sebeplerden dolayı başkan olarak yetkilerini kullanıp, bir daha bu tarz tekniklerin kullanılmaması için çalışacağını söyledi.

Senato İstihbarat Komitesi tarafından bugün yayınlanan rapor hakkında yazılı açıklamada bulunan Başkan Obama, 11 Eylül’den sonra CIA’in kullandığı sert gözaltı ve sorgulama tekniklerini göreve geldiği ilk günden itibaren resmen sona erdirdiğini hatırlatarak, “Kullanılan bu sert yöntemler, benim uzun zamandır ifade ettiğim, ‘Bu metotlar sadece milli değerlere ters değil. Aynı zamanda, terörle mücadele ve ulusal güvenlik çıkarlarına hizmet etmedi.’ görüşümü kuvvetlendirdi.” dedi.

Başkomutan olarak, Amerikan halkının emniyet ve güvenliğinden daha büyük sorumluluğunun olmadığını belirten ABD Başkanı, bu nedenle El Kaide ve diğer şiddet yanlısı aşırıcı gruplara karşı mücadelenin sonuna kadar devam edeceğini kaydetti. 11 Eylül sonrası El-Kaide gibi terör örgütlerinin saldırılarını engellemek için büyük bir sorumluluk altına girdiklerini ifade eden Obama şöyle konuştu: “Daha önce söylediğim gibi, ulus olarak zor zamanlarda çok olumlu şeyler yaptık. Ama aynı zamanda değerlerimize zıt işler yapıldı. Bundan dolayı, göreve geldiğim ilk günden itibaren işkenceyi yasakladım. Çünkü Amerikalıları daha güvenli tutmak için, yurtiçinde ve dışında terörle mücadele sırasında kendi ideallerimize bağlı kalmalıyız.”

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.