Obama, Amerikalılardan Twitter desteği istedi

Obama, Amerikalılardan Twitter desteği istedi

Başkan Barack Obama, Amerikalıları Kongre’ye ‘mali uçurum’ konusunda baskı kurmaya çağırdı. Vatandaşların sesini yükseltmesi halinde Kongre’nin buna uymak zorunda kaldığının geçmişte ispatlandığını ifade eden Obama, “Onlara e-mail atın, Facebook duvarlarına yazın, ayrıca tweet atın. ‘My2K’ hashtagini kullanarak tweet atabilirsiniz.” dedi.

Yıl sonuna kadar anlaşmaya varılamaması halinde ‘mali uçurum’ olarak adlandırılan vergi artışlarının yaşanacağı ülkede, Kongre ile Obama arasındaki çekişme devam ediyor.

Ülkedeki orta sınıf aileleri temsil eden bir heyetle görüşme yapan Obama, 250 bin dolar üzerinde kazanç sağlayanların vergilerinin arttırılması yönündeki talebini tekrarladı. Görüşme sonrası basın mensuplarının karşısına geçen Obama, zengin Amerikalılardan daha fazla vergi vermelerini istediklerini söyledi. Obama, “Bu sayede eğitim, bilim ve araştırmaya yaptığımız yatırımları sürdürebileceğiz.” şeklinde konuştu.

Geçmişte öğrenci harçlarının artırmak isteyen Kongre’nin vatandaşların baskısı üzerine geri adım atmak zorunda kaldığını hatırlatan Obama, “Şunu anladım ki Amerikan halkı sesini yükseltirse Kongre bunu dinlemek zorunda kalıyor.” dedi.

Amerikalı ekonomistler vergi oranlarının artması halinde orta gelirli bir ailenin yaklaşık 2,200 dolar ekstra gelir vergisi ödemek zorunda kalacağını ifade ediyor. Bu duruma dikkat çeken Obama, “Amerikalılardan şunu talep ediyorum; sesinizi yükseltin. Kongre üyelerine 2 bin dolar ekstra ödemenin sizin için ne anlama geldiğini söyleyin.” şeklinde konuştu.

Şu anki vergi oranları gelir üzerinden kazanca göre yüzde 10, 15, 25, 28, 33 ve 35 şeklinde değişiyor. Eğer ‘mali uçurum’ konusunda anlaşmaya varılamazsa bu oranlar yüzde 15, 28, 31, 36 ve 39,6 rakamlarına yükselecek.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.