Obama, Adalet Bakanı’na onay vermeyen Cumhuriyetçileri topa tuttu

Obama, Adalet Bakanı’na onay vermeyen Cumhuriyetçileri topa tuttu

Başkan Barack Obama, Adalet Bakanlığı için aday gösterdiği savcı Loretta Lynch’in Senato onayına takılmasını ‘rehin tutuyorlar’ sözleriyle eleştirdi.

Obama, Senato’da Cumhuriyetçi Partililerin onay için yapılacak oylamayı Kongre’de ‘kürtaja fon aktarımı’ olarak yaftalamasına karşı çıktı. Obama, tasarının aslının insan ticareti mağdurlarına yardım için fon oluşturmayı içerdiğini söyledi. Cumhuriyetçilerin tasarıyla oluşturulacak fondan kürtaja para aktarımı olabileceği yönündeki itirazları, teklifin 40 yıldır iki parti arasında aşılamayan kürtaj konusuna kilitlenmesine neden olmuştu.

Başkan Obama, Cumhuriyetçilerin eyleminin ‘affedilemez ucuz bir siyaset’ olduğunu savundu. “Adalet Bakanı’nın onaylanmasını tasarı karşılığı rehin alamazsınız’’ diyen Obama, “Bu, yargının en tepesi. Kimsenin Lynch’in bu makam için yeterli olduğu konusunda bir kuşkusu yok. Bu işi bir an önce bitirmeliyiz” diye konuştu.

Loretta Lynch’ın Barack Obama tarafından Adalet Bakanlığı’na aday gösterilmesinin üzerinden 130 gün geçti. Hafta içinde Senato Çoğunluk Lideri Cumhuriyetçi Partili Mitch McConnell, adaylık oylamasının ancak tasarının dilinin değiştirilmesine bağlı olduğunu söylemişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.