New York eyalet Senatosu Lideri yolsuzluktan tutuklandı

New York eyalet Senatosu Lideri yolsuzluktan tutuklandı

New York eyalet Senatosu Çoğunluk Lideri Dean Skelos’a yolsuzluk soruşturması açıladı.

Federal Soruşturma Ofisi (FBI) tarafından başlatılan soruşturmaya Cumhuriyetçi Partili Senato Lideri Skelos ile birlikte oğlunun da adı karıştı. FBI, yaptığı açıklamada Skelos ile oğlunun yolsuzluk suçları nedeniyle haklarında soruşturma başlattıklarını ve zanlıların da tutuklandığını duyurdu.

Skelos (67) ile birlikte oğlu Adam B. Skelos’un (32) yolsuzluk suçlaması ile tutuklanması siyaset gündemine bomba gibi düştü. Skelos hakkında 6 suçlamanın yer aldığı davanın Manhattan’da bulunan bölge mahkemesinin bakacağı kaydedildi.

FBI, Arizona ile Long Island (New York’un bir ilçesi) merkezli iki şirketten toplam 220 bin dolar almakla suçladığı Senato Lideri ve oğlunun rüşvet aldıklarına dair ellerinde telefon kayıtlarının olduğunu bildirdi.

İlk defa 1984 yılında seçilerek eyalet senatörü olmayı başaran yılların politikacısı Skelos, 2008 yılında da Senato lideri olmuştu. Skelos gibi bu yılın ilk ayında New York eyalet Kongresi Meclis Başkanı Sheldon Silver da hakkında yolsuzluk iddiaları nedeniyle tutuklanmış ve görevinden istifa etmişti. Skelos’un da Senato Liderliği görevinden ayrılması bekleniyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.