Medevdev: Rusya ve ABD yeni bir Soğuk Savaş’ın eşiğinde

Medevdev: Rusya ve ABD yeni bir Soğuk Savaş’ın eşiğinde

Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev, Rusya ve ABD’nin Ukrayna krizi nedeni ile ikinci bir Soğuk Savaş’ın eşiğinde olduğunu söyledi. Bloomberg’e özel açıklamada bulunan Medvedev, ABD’nin Rusya’ya karşı tutumları bu durumu körüklüyor ve “kimseye faydası olmayan Soğuk Savaş’a doğru emin adımlarla ilerleniyor…” eleştirisi getirdi.

Siyasetin yüksek derecede sağduyulu, düzgün ve ince kararlar almakla ortaya çıktığına değinen Medvedev, “Başkan Barack Obama çok uzun bir süre bunda başarılı oldu. Ancak son gelişmeler ABD yönetiminde bu yönde karar alma sürecinin sona erdiğini gösteriyor. Bu ABD için de kötü bir durum. Obama daha ince yaklaşabilirdi..” dedi.

Obama ile iki ülke sorunlarının sıfırlanması yönünde çok önemli çalışmalar yaptıklarına değinen Medvedev, “Maalesef tersi oluyor. Sorunlar yerine pozitif adımlar neredeyse sıfırlanmak üzere. Bu güzel bir şekilde sonuçlanmaz. Obama gider yerine başkası gelir. Tüm bu yaptırımların unutulacağından kimsenin şüphesi olmasın.” değerlendirmesinde bulundu.

ABD-Sovyetler Birliği döneminde, Küba krizi sırasında bile milletvekili seviyesinde yaptırım kararı olmadığını hatırlatan Medvedev, Afganistan’a ordu gönderilmesi sürecinde bile üst seviyede diyalogun devam ettiğine değindi.

ABD ve Avrupalı ortakları bu tür yaptırımlarla uluslar arası ilişkilere zarar verdiğini kaydeden Medvedev, “Onlar bizi korkutmaya mı çalışıyor?” sorusunu yöneltti. Medvedev, “Bazı sınırlamalar oldukça aşırıya kaçsa da, bu senaryolardan hiçbiri ülkemiz için bir facia anlamı taşımıyor.” ifadelerini kullandı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.