Meclis Obama’ya açılacak dava için 350 bin dolar bütçe belirledi

Meclis Obama’ya açılacak dava için 350 bin dolar bütçe belirledi

Temsilciler Meclisi, sağlık reformu nedeniyele Başkan Barack Obama’ya karşı açılacak olan davada kullanılması için 350 bin dolarlık bütçe belirledi.

İlgili komite tarafından yapılan açıklamada, Washington D.C.’de bir avukatlık bürosuyla saat başı 500 dolar üzerinden anlaşmaya varılmasına ve 2015 yılının Ocak ayına kadar sözleşmenin sürdürülmesine karar verildiği duyuruldu.

Temsilciler Meclisi, geçtiğimiz günlerde Meclis Başkanı John Boehner’e, Başkan Obama’ya karşı dava açabilme yetkisini vermişti. Cumhuriyetçi Partililer, sağlık reformu paketinde işverene düşen yükümlülüklerinin yerine getirilmesine karşın hükümetin işçilere düşen sorumlulukları gözardı ettiği iddiasıyla Obama’yı dava etmeye hazırlanıyor.

Demokrat Partililer ise Cumhuriyetçilerin daha önce görülmemiş bu uygulamasını ‘boşa zaman kaybı ve masraf’ olarak değerlendiriyor. Kongre Azınlık Lideri Nancy Pelosi, “Meclis’teki Cumhuriyetçiler ABD Başkanı’na dava açarak hem halkın vergisini boşa harcıyor hem de asıl yapılması gereken işleri aksatıyor” diye konuştu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.