Lobicilerden ara seçim öncesi Demokrat Parti’ye iyi haber

Lobicilerden ara seçim öncesi Demokrat Parti’ye iyi haber

Kasım ayında gerçekleştirilecek olan ara seçimler öncesi lobi şirketlerinden Demokratlara iyi haber. Senato için yarışacak adayların kampanyalarına lobi şirketleri tarafından yapılan yardım miktarlarını karşılaştıran uzmanlara göre Demokrat Parti, Senato yarışında açık ara önde.

Federal Seçim Komisyonu’nun (Federal Election Commission-FEC) verdiği rakamlar şu ana kadar Demokrat Partili senatör adaylarına yapılan seçim bağışlarının Cumhuriyetçilerle kıyaslandığında ciddi manada önde olduğunu gösteriyor. Seçimlerin başa baş geçeceği öngörülen Alaska, Arkansas, Colorado, Iowa, Louisiana, Michigan ve North Carolina eyaletlerinde senatörlük koltuğu için yarışan Demokat Partili adaylara lobi şirketleri aracılığıyla yapılan yardım toplamı 9 milyon doları buldu. Bu eyaletlerde Cumhuriyetçi adaylara yapılan bağış mikatarı ise ancak 2.9 milyona ulaştı.

ABD siyasetinde seçimi kimlerin kazanacağına dair tahminlerde, lobi şirketlerinin adaylara yaptığı yardım tutarları önemli bir rol oynuyor. Uzmanlara göre, siyaset diliyle,  ‘paranın yönü’, oyların yönünü tahmin etmede etkili.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.