Kerry: Rusya ile Suriye konusunda görüşlerimiz örtüşüyor

Kerry: Rusya ile Suriye konusunda görüşlerimiz örtüşüyor

Dışişleri Bakanı John Kerry, Rusya Devler Başkanı Vladimir Putin’le görüşmesinde Suriye krizinin çözümünde görüşlerinin Rusya ile örtüştüğünü söyledi.


Kerry, “ABD, Suriye’de istikrarın sağlanması, bütün bölgeyi etkileyecek sorunların yaşanmaması ve aşırılıkçı tehlikeler konusunda ortak çıkarları olduğunu düşünüyor. Bizim ülkelerimiz Cenevre Mutabakatı’nı imzalamakla bu ortak tutumu ortaya koydu. Böylece bugün bu sorunu daha detaylı bir şekilde ele alabileceğiz. Ortak bir tutum hazırlama konusunu değerlendireceğiz.” ifadelerini kullandı.


Kerry, Putin’e  Başkan Barack Obama’nın selamını iletti ve G8 zirvesi çerçevesinde Rus liderler görüşmeyi beklediğini ifade etti. G8 zirvesi 17-18 Haziran’da Kuzey İrlanda’da yapılacak.


Putin de konuşmasında, Obama’nın mektubuna yanıt hazırladıklarını ve yakın zamanda kendisi ile görüşeceklerini belirtti. Putin, “Ben kendisinin (Obama’nın) yazılı mesajını sayın (ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Thomas) Donilon aracılığı ile aldım. Biz yanıt hazırlıyoruz. Yakın zamanda bizzat kendisi ile görüşeceğimi umuyorum.” dedi.


Kremlin danışmanı Dmitir Peskov da, Obama’dan gelen mesaja yanıtın önümüzdeki dönemde hazırlanacağını ve ABD’ye iletileceğini söyledi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.