Flournoy bakanlık adaylığından çekiliyor mu?

Flournoy bakanlık adaylığından çekiliyor mu?

Savunma Bakanı Chuck Hagel’in sürpriz istifası ile boşalan koltuğa en güçlü aday olarak gösterilen Michele Flournoy’in aday olmayabileceği açıklandı.

Flournoy’un, Başkan Barack Obama’nın eleştirilen Ortadoğu ve Ukrayna politikasında sorumluluk almak istemediği ABD gazetelerinde yer aldı. Flournoy’un bakanlık teklifini geri çevirecek olması ise Beyaz Saray’ın işinin zorlaştığı yorumlarına neden oldu. Zira Obama’nın Savunma Bakanlığı için aday göstermek için fazla bir seçeneğinin olmadığı düşünülüyor.

Flournoy’un bakanlık için yarıştan çekileceği henüz resmi olarak kendisi tarafından dile getirilmedi. Flournoy’un yarış dışı kalması durumunda İç Güvenlik Bakanı Jeh Johnson’ın isminin ön plana çıkacağı Washington kulislerinde dile getiriliyor. Pentagon deneyimi bulunan Johnson’ın generaller arasında saygın bir ism olduğu ifade ediliyor.

Başkan Obama’nın hem Adalet hem de Savunma Bakanlığı için gösterdiği ve göstereceği adayların Cumhuriyetçi Partililerden onay alması bugünlerde zor görünüyor. Zira Senato’da bakan adaylarını onaylayacak Cumhuriyetçi senatörlerin,Göçmenlik Reformu için Cumhuriyetçiler ile işbirliğine gitmeyen Obama’ya zorluk çıkaracağı düşünülüyor.

Johnson dışında Pentagon’un bir dönem iki numaralı isimi olan emekli Ashton Carter ile halihazırda Carter’ın makamında oturan Robert Work’un isimleri de bakanlık için geçiyor.

Bazı gazeteciler Obama’nın devreye girerek Flournoy’u ikna etmeye çalışacağı yorumlarını da yapıyor. Flournoy bakanlık teklifini kabul etmesi durumunda ve Senato’nun onayını alabilirse ABD’nin ilk kadın Savunma Bakanı olacak.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.