Dempsey: IŞİD politikası başarısız olursa Obama’ya kara harekatını önereceğim

Dempsey: IŞİD politikası başarısız olursa Obama’ya kara harekatını önereceğim

ABD Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey, gerekli görülmesi durumunda Başkan Obama’ya IŞİD’e yönelik kara harekatı teklifinde bulunabileceğini ifade etti. Başkan Obama konuya ilişkin açıklamalarında bir çok defa ABD ordusunun kara hareketı yapmayacağını dile getirmişti.

ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel ile Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey, Senato Silahlı Kuvvetler Komitesi’nde düzenlenen oturumda ABD’nin IŞİD politikalarına yönelik senatörlerin sorularını cevapladı.

_MG_6610ABD ordusunun IŞİD’e yönelik saldırı planlarını anlatan Dempsey, Suriye’deki IŞİD hedeflerini IŞİD’in gücünü zayıflatacak şekilde vurmak için hazırlanacaklarını dile getirdi. IŞİD’e yönelik operasyonların ‘şok ve dehşet’ verici değil ‘kalıcı ve sürdürülebilir’ olacağını söyledi.

Amerikan askeri personelinin Irak’ta muharip rol üstelenmediğini sadece askeri danışmanlık yaptığını hatırlatan Dempsey, askeri personellerin Iraklılara operasyon planı, lojistik desteğin sağlanması ve koalisyon desteklerinin koordine edilmesi gibi konularda yardımcı olacağını kaydetti.

Gerekli görülmesi durumunda ABD askerlerinin kara operasyonu yapmasını Obama’ya teklif edebileceğini dile getiren Dempsey, “Bu koalisyonun ilerleme kaydetmek adına uygun bir yol ve doğru olduğunun kanıtlanacağına inanıyorum. Ama eğer başarılı olmazsa ve ABD’ye yönelik bir tehdit oluşursa o zaman tabii ki Başkan Obama’ya tekrar gider ve operasyona ABD Ordusu kara kuvvetlerinin de dahil edilebileceğini tavsiye ederim.” dedi.

Öte yandan Code Pink adlı bir sivil toplum kuruluşu oturumu protesto etti. Oturum sırasında bir çok kez ‘savaşa hayır’ diye bağıran Code Pink üyeleri polis tarafından salondan çıkarıldı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.