Demokrat Senatör Feinstein: Obama çok tedbirli

Demokrat Senatör Feinstein: Obama çok tedbirli

Senato’nun İstihbarat Komitesi başkanı Demokrat Partili Senatör Daine Feinstein, Başkan Barack Obama’nın ‘çok tedbirli’ olduğunu söyledi.

Senatör Feinstein, Irak Şam İslam Devleti’ne (IŞİD) karşı Irak ve Suriye’de starteji uygulamamakla eleştirilen Obama’nın çok tedbirli bir başkan olduğunu söyledi.

Califronia Senatörü olan Feinstein geçtiğimiz hafta da Obama hükümetinin, İstihbarat Komitesi’nin, Merkezi Haber Alma Teşkilatı (CIA) hakkında  hazırladığı raporu redakte etme işlemini uzatmasını eleştirmişti. Bir televizyon kanalına konuşan Feinstein, ‘‘Benim bu başkandan öğrendiğim, kendisinin çok tedbirli olması. Belki de böyle bir dönemde fazlasıyla tedbirli.’’ diyerek eleştirdi.

Cumhuriyetçi Partili Senatör John McCain (Arizona) ile Lindsey Graham’in (Güney Carolina) New York Times gazetesinde çıkan makalelerinde dile getirdikleri eleştiriye katılmadığını belirten Feinstein, IŞİD’e karşı Başkan’ın bir startejisi olmasa da Dışişleri Bakanlı ile Pentagon’un yakında bu konuyla alakalı bir planının olabileceğini savundu. IŞİD’in Bağdat’taki ABD Büyükelçiğine saldırı yapmak istediğini ileri süren Feinstein, Amerikanın, terör örgütüne karşı müttefikleriyle ‘yekvücut’ olarak hareket etmesi gerektiğinin altını çizdi. Feinstein, Obama’nın Irak hükümeti için ortaya koyduğu politikaları ise övdü.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.