Demokrat Parti’den muhafazakar bir başkan aday adayı

Demokrat Parti’den muhafazakar bir başkan aday adayı

Demokrat Parti’den başkan aday adaylığını açıklayan Virginia eyaleti eski senatörü Jim Webb, dış politikadan ekonomiye, liberallikten askeri mevzulara kadar farklı bir çizgide duruşu ile dikkat çekiyor.

İnternetteki seçim kampanyasından adaylığını resmen açıklayan Webb, “Büyük para meblağları karşısında bugün adil bir yarışın ve siyasi iklimin boğulduğunu görüyorum. Yarışa katılan her aday bir milyar dolar seçim bağış sınırını aşma amacında. Ancak milletimizin sorunlarının çözümü için yeni bir yaklaşıma ihtiyaç var, insanları bölen politikalara değil. İhtiyacımız olan siyasi süreci elitlerin gölgesinden kurtarmak’’ diye yazdı.

Eski asker ve Vietnam gazisi olan Webb, 69 yaşında. Eski başkanlardan Ronald Reagan döneminde Deniz Kuvvetleri Komutanı olan Webb’in Kasım ayında Demokrat Parti içindeki başkanlık kamuoyu yoklamasında adının ön sıralarda çıkması sürpriz olmuştu.

Ülke genelinde fazla tanınmayan Webb, Demokrat Parti içinde muhafazakar ses olarak biliniyor. Bugüne kadar Demokrat Parti içinden başkan aday adaylığını açıklayan diğerlerinden Webb’i ayıran en başlıca özelliği de bu oluyor.

Webb’in kampanyası işçi sınıfın desteklenmesi, ekonomide rekabet, finans reformu ile Irak, Afganistan gibi sorunlu alanlardan uzak durulmak gibi bir dış politika anlayışını savunuyor.

Webb, senatörlüğü döneminde Irak savaşına muhalif duruşu ile siyaset arenasında iz bırakmıştı. Webb’in adaylığı Demokrat Parti’nin en güçlü başkan aday adayı olan Hillary Clinton’ı özellikle dış politikada zorlayacağı tahmin ediliyor.

Webb, soğuk savaş sonrasında ABD’nin yeni bir dış politika doktorini oluşturması gerektiğini ileri sürüyor. Webb ayrıca askeri güç kullanımın şartlarının yeniden, esaslı olarak belirlenmesini savunuyor.

Webb ile birlikte Demokrat Parti’den başkan aday adayı olduğunu açıklayanların sayısı 5 kişiye ulaştı. Clinton dışında Demokrat Parti’den başkan aday adaylığını açıklayanlar listesinde Vermont Senaötrü Bernie Sanders, Maryland eyaleti eski valisi Martin O’Malley ile yine eski Rhode Island valisi Lincoln Chafee bulunuyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.