Cumhuriyetçilerin ‘kadın seçmen’ açılımı başarısız oldu

Cumhuriyetçilerin ‘kadın seçmen’ açılımı başarısız oldu

Cumhuriyetçi Parti tarafından hazırlanan bir rapora göre partide, kadın seçmenler konusunda bir türlü istenen açılımı yapamıyor.

2008 ve 2012 seçimlerinde kadınların sandıkta belirgin bir ağırlığının hissedilmesi üzerine Cumhuriyetçi Parti, bu kitlenin oyunu alabilmek için bazı yenilikler yapma kararı almıştı. Ancak bu kararlardan bazılarının hayata geçirilmesine rağmen araştırmaya göre kadınlar Cumhuriyetçi Parti’yi hala kadınlara karşı ‘toleransız’ buluyor.

Cumhuriyetçi Parti tarafından hazırlanan raporda kadın seçmenlerin yüzde 49’u partiye sıcak bakmıyor. Kadın seçmenler arasında Demokrat Parti’ye olumsuz bakanların oranını ise yüzde 39.

Cumhuriyetçi Parti içinde etkin isimlerden biri olan Karl Rove’a yakınlığıyla bilinen Crossrads GPS ve American Action Network tarafından ortaklaşa hazırlanan rapor, Cumhuriyetçi Parti’nin kadınların yaşadığı sorunlara karşı çözüm üretmede yetersiz kaldığına işaret ediyor.

800 kadın seçmen üzerinde gerçekleştirildiği açıklanan çalışma sonuçlarına göre kadın seçmenler, Demokrat Parti’yi özellikle sağlık, eğitim ve ekonomi alanlarında başarılı buluyor. Kadınların ‘Obamacare’ olarak adlandırılan sağlık reformu konusunda Demokratlara verdiği destek de Cumhuriyetçilere oranla yüzde 39 daha fazla.

Cumhuriyetçilerin kadın seçmenlerle yıldızının barışmadığı 2012 başkanlık seçimlerinde de net şekilde ortaya çıkmıştı. Seçimlerde Başkan Obama’ya kadınların yüzde 54 oranında oy verdiği görülürken sandıktan Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı Mitt Romney’e yüzde 44 oy çıkmıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.