Cumhuriyetçiler istifa eden Bakan Holder’dan hiç hazzetmemiş

Cumhuriyetçiler istifa eden Bakan Holder’dan hiç hazzetmemiş

Cumhuriyetçi Partililerin geçtiğimiz hafta sürpriz bir kararla istifasını açıklayan Adalet Bakanı Eric Holder’dan bakanlığı süresince memnun olmadığı açıklandı.

YouGov adlı kuruluş tarafından yapılan ankete göre Holder, Demokratlar tarafından desteklenirken tarafsız seçmen de eski Adalet Bakanı’nın çalışmalarını genelde olumlu buldu.

Ankete katılan Cumhuriyetçilerin yüzde 64’ü Holder’ın bakanlığı süresince göstermiş olduğu performansdan memnun olmadığını ifade etti. Kamuoyu yoklamasına göre Demokratların yüzde 60’ı, bağımsızların ise yüzde 54’ü Holder’ı başarılı gördüklerini ifade etti. Cumhuriyetçilerin yalnızca yüzde 14’ü Holder’a destek verirken, Demokratlar arasında eski bakan için olumsuz fikir beyan edenlerin oranı yüzde 16 olarak kaydedildi.

Holder’ın bakanlığı süresince başarılı olduğunu belirten genel seçmen kitlesinin yüzde 26, başarısız görenlerin ise yüzde 37 olduğu YouGov tarafından duyuruldu. Holder’ın buna rağmen Obama hükümetinde daha önce bakanlıktan istifa eden Gazilerden Sorumlu Bakan Eric Shinseki ve eski Sağlık Bakanı Kathleen Sebelius’dan daha fazla destek bulduğu görüldü.

26-28 Eylül tarihleri arasında internet üzerinden yapılan anket bin yetişkin Amerikalının katılımıyla gerçekleştirildi.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.