Cumhuriyetçi valiyle senatör Irak yüzünden birbirine düştü

Cumhuriyetçi valiyle senatör Irak yüzünden birbirine düştü

Cumhuriyetçi Parti’nin Kentucky Senatörü Rand Paul, partisinin Texas Valisi Rick Perry’e bir websitesine yazdığı yazıyla cevap verdi. Texas Valisi geçtiğimiz hafta Washington Post gazetesinde kaleme aldığı Irak savaşına dair yazıda Paul’ü eleştirmişti. Paul bu eleştiriye bugün Politico.com adlı web üzerinden verdiği cevapta Perry’nin yorumlarının ‘Ölümüne yanlış’ olduğunu söyledi.

Vali Perry makalesinde başkan Obama’nın Irak politikasının bölgeyi daha tehlikeli bir yer haline getirdiğini ileri sürmüştü. Perry “Senatör Rand Paul de Irak ve Suriye’deki tecrit politikasına destek vererek bölgede terörizmin artmasına yol açtı” diye yazmıştı.

Paul bugün valiye verdiği cevapta “Perry gözlüğünü değiştirsin. Dünyada algılar değişmiş durumda ve bu değişimi iyi okumak gerekiyor” dedi.

Perry’in yazısında değindiği Irak’la ilgili çözüm önerilerinin bazılarını kendisinin daha önce dile getirdiğini belirten Paul, “Aslında Irak konusunda çok daha iyi alternatifler sözkonusu” dedi. Başkan Obama’da benzer şeyler söylediğini hatırlatan Paul, “Perry’in öne sürdüğü elle tutulabilir bir çözüm önerisi yok ama nedense söylediklerinin çok farklı ve önemli olduğu kanısında” diye yazdı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.